Oyu Terapi Ile Çocuklar Daha Mutlu

Mustafakemalpasa Belediyesi Sosyal Isleri Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Kadin ve Aile Danisma Birimine bagli, psikolojik danismanlik çerçevesinde çocuklar için oyun terapi odasi kuruldu.

Oyu Terapi Ile Çocuklar Daha Mutlu
Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar öncülügünde 2019 yilinda kurulan Kadin ve Aile Danisma Birimi sayesinde ailenin ve aile fertlerinin huzur ve mutluluk bütünlügü güçlendirmek, sorunlari önleme çerçevesinde hizmet vermeye devam eden birim, oyun terapi odasiyla 2,5 yas ve 12 yas arasi çocuklarin uyum becerilerini arttirmayi hedefliyor. Çocuklar yetiskinler gibi kendilerini kolayca ifade edemedikleri için kurulan özel oda sayesinde, duygularini daha iyi tanimlama, problemi davranislarin azalmasi ve içsel çatismalarin çözülmeleri, özgüvenin artmasini ve çocugun uyum becerisini arttirmasina yardimci oluyor.

Çocuklarin kisisel gelisimleri konusunda ki hassasiyetini dile getiren Baskan Kanar, "Çocuklar bizim gelecegimiz, terapi odasi 2,5 ve 12 yas arasi tam çocukluk endiselerinin ve duygusal bozukluklarin yogun olabilecegi bir dönem, bu dönemde evlatlarimizin yaninda olarak Bursa Büyüksehir Belediyemiz koordinasyonunda kurmus oldugumuz oda, 10-12 seans araliginda çocuklarimizi belediyemiz psikologu sayesinde hayata kazandirmayi hedefliyoruz. Oyun terapi odasi Mustafakemalpasa’da bir ilk olarak belediyemiz bünyesinde bulunuyor. Böyle essiz bir projeye destek saglayan Alinur Aktas’a tesekkürlerimi iletiyorum’’ dedi.

Mustafakemalpasa’da bir ilk olan oyun terapi odasi, çocuklarin bilissel, duygusal ve sosyal gelisimlerinde büyük fayda saglayan ‘’oyun terapisi’’ sayesinde çocuklarin gelisimleri hizlandiriyor, gerçek yasami yansitan oyuncaklar sayesinde öfke, kaygi, korku, üzüntü ve büyük travmalara çözüm bulunuyor.
Kaynak: İHA