ABD, Ukrayna'ya 4 HIMARS Daha Gönderecek

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, ABD’nin Ukrayna’ya Rusya’nin saldirilarina karsi koymasi için 4 adet daha yüksek hareketli topçu roket sistemi (HIMARS) gönderecegini aktardi.

ABD, Ukrayna'ya 4 HIMARS Daha Gönderecek


ABD’nin Ukrayna’ya askeri destegi devam ediyor. Sanal olarak gerçeklestirilen Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun 4’üncü toplantisi sonrasi açiklamalarda bulunan ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, ABD’nin Ukrayna’ya Rusya’nin saldirilarina karsi koymasi için 4 adet daha yüksek hareketli topçu roket sistemi (HIMARS) gönderecegini aktardi. ABD’nin Ukrayna’ya su ana kadar 12 HIMARS sistemi sagladigini ifade eden Austin, söz konusu sistemlerin sahadaki dengeleri degistirdigini belirtti.

ABD’nin Ukrayna’ya yolladigi HIMARS sayisi son sevkiyat ile 16’ya yükselecek.

Austin ayrica, Ukrayna’ya çok namlulu roketatar sistemleri ve topçu bataryalari için mühimmat da göndereceklerini ifade etti.



ABD, Rusya’nin saldirilarinin baslamasindan bu yana Ukrayna’ya 2.2 milyar dolari geçtigimiz ay olmak üzere toplam 8 milyar dolarlik güvenlik yardimi sagladi.

Rusya’nin öncelligi uzun menzilli füze ve topçu sistemleri

Ukrayna, Bati tarafindan tedarik edilen çok namlulu roketatar sistemleri ile 30 Rus lojistik ve mühimmat merkezine basarili saldirilar gerçeklestirdigini duyururken, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu bu hafta basinda generallere, Ukrayna’nin Rus tedarik hatlarini hedef alan uzun menzilli füze ve topçu sistemlerini imha etmeye öncelik vermelerini emretti.
Kaynak: İHA