Yakakent'te Sok Uygulama

Samsun’un Yakakent ilçesinde sahis, araç ve is yerleri üzerine yapilan sok uygulamada çok sayida kanunsuzluk tespit edilerek gerekli yaptirimlar uygulandi.

Yakakent'te Sok Uygulama
Samsun’un Yakakent ilçesinde vatandaslarin huzur ve güven ortaminin devamliliginin saglanmasi, güvenlik güçlerinin varligini vatandasa hissettirerek alanda görünür olunmasi, suç isleme amacindakilerin caydirilmasi, aranan sahislarin yakalanmasi ve varsa suç delillerinin ele geçirilmesi amaciyla polis ekipleri tarafindan denetimler yapildi.

Il merkezimizden görevlendirilen narkotik, KOM, asayis ve trafik birimlerinin katilimiyla es zamanli ve genis çapli gerçeklesen "sok uygulamalar" Samsun Il Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal tarafindan yerinde denetlendi. Müdür Urhal, yapilan faaliyet ve çalismalar ile ilgili ekiplerden bilgi aldi.

Yapilan denetimlerin sonuçlarina iliskinse su bilgiler paylasildi:

“5 amir, 23 ekip ve 76 personelle yapilan denetimlerde toplam 746 sahsin GBT’si sorgulandi. 1 sahsin yoklama kaçagi oldugu tespit edildi. Toplam 181 araç sorgulandi. 1 araç sürücüsüne ehliyetine el konuldugu halde ehliyetsiz araç kullanmaktan 3 bin 674 TL, araç sahibine 3 bin 674 TL, 1 araç sürücüsüne aracinda cam filmi oldugundan dolayi 427 TL, 1 araç sürücüsüne muayenesiz araç kullanmaktan ve sigortasiz araç kullanmaktan 623 TL olmak üzere toplam 8 bin 398 TL idari para cezasi uygulandi. 1 araç üzerinde yapilan kontrollerde 7 adet kaçak içki tespit edilerek gerekli islemlere baslandi. Toplamda 17 adet umuma açik is yeri denetlendi. Bir is yerine canli müzik belgesi olmadigi halde müzik yayini yaptigindan, çalisanlarina ait kimlik bildirimlerini yapmadigindan ve 3 bayani konsomatris olarak çalistirdigindan dolayi tutanak tanzim edildi. 1 adet 9x9 mm çapinda ruhsatsiz tabanca, tabancaya ait 7 adet 9 mm çapinda fisek, 1 adet musta ve 1 adet teleskopik cop, 3 adet amaç disi biçak elde edildi.”
Kaynak: İHA