Rize'nin Dünyaca Ünlü Anzer Bali 2 Bin TL Oldu

Dünyaca ünlü Anzer balinin kilogram fiyati 2 bin TL’den satisa çikti.

Rize'nin Dünyaca Ünlü Anzer Bali 2 Bin TL Oldu
Rize’nin essiz dogaya sahip Anzer Yaylasinda üretilen Anzer bali, yapilan basvuru sonucunda 2021 yili subat ayinda cografi isaret almaya uygun görüldü.

Cografi isaretine kavusan Anzer bali hem yurt içinden hem de yurt disindan oldukça talep görüyor. Anzer balinin kilogram fiyati bin 200 liradan 2 bin TL’ye çikarilma karari alindi.

Yeni sezonun açilmasiyla Anzer balinin fiyatina zam yaptiklarini söyleyen fiyatinin Anzer Balliköy Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Muzaffer Deniz, "Anzer Balliköy Tarimsal Kalkinma Kooperatifi olarak 2022-2023 sezonu için Anzer balinin kilogram fiyatini 2 bin TL olarak belirledik. Yarim kilo Anzer balinin fiyati bin TL iken 250 gramlik balin fiyatini da 500 TL olarak belirledik. Yeni sezonda Anzer bali üretimi rekoltesi hava sartlarina göre güzel devam ediyor. Yil boyunca tahminen 5-6 ton civarinda bal üretimi beklentimiz var. Insallah bu sezon verimli geçer üreticimiz de emeginin karsiligini alir. Tüketicimize de bakanlik onayli Cografi isaretli Anzer balimizi gönderecegiz" dedi.



"Anzer bali çok kiymetli bir bal"

Anzer balina her geçen gün talep arttigini ifade eden Muzaffer Deniz, "Anzer balina her yil talep daha da artiyor. Çünkü Anzer bali çok kiymetli bir bal. Rakim olarak 2 bin 500-3 bin metre yükseklikte üretiminin yapildigi bal olmasi, Ülkemizin de en degerli bali olmasindan dolayi Avrupa ülkelerinden de talep her geçen gün artiyor. Bizde üretici olarak Anzer balini daha verimli üretmek için çaba gösteriyoruz" seklinde konustu.



"Anzer balina asil degeri veren poleninin de fiyatini belirledik"

Anzer balinin poleninin çok faydali oldugunu belirten Deniz, "Bu yil Anzer balinin fiyatini belirledigimiz gibi Anzer balina asil degeri veren poleninin de fiyatini 2 bin 200 TL olarak belirledik. Bizde tüketicilerimize özellikle de Anzer polenini de kullanmalarini tavsiye ediyoruz"

Tüketicinin Anzer balini satin alirken cografi isaretine dikkat etmeleri gerektigini söyleyen Deniz, "Anzer bali cografi isaret tescili aldi. Tüketiciye gerçek Anzer balini ulastirilmasi için bunu özellikle tüketicimizin de dikkat etmesi gerekiyor. Tescil alindiktan sonra tüketiciye daha güvenli ürünler gidiyor olmasinin sebebiyle tüketicimiz bizden daha güvenli sekilde aliyor. Bundan dolayi da taleplerimiz artmis bulunmakta" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA