Esnafa 'Gurbetçi' Dopingi

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, gurbetçi vatandaslarin ekonomiye çok büyük katkilari oldugunu söyleyerek, “Gurbetçilerimizin gelisi ile bütün sektörlere canlilik geliyor” dedi.

Esnafa 'Gurbetçi' Dopingi


Gurbetçilerin gelisinin özellikle Anadolu için önem teskil ettigini söyleyen KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, “Öncelikle gurbetçilerimizin kazasiz belasiz gelmesini, güzel bir sekilde tatilini yapip dönmesini temenni ediyoruz. Gurbetçilerimiz bizim için çok önemli. Özellikle de Anadolu için önemli. Geliyorlar sag olsun hem burada sila-i rahim yapiyorlar, hem es dostlarini görüyorlar. Dogduklari topraklara geliyorlar ve ticaretimize de müthis bir katkilari var. Bir canlilik geliyor ve o canlilikla beraber de burada esnaflarimizin yüzü gülüyor. Son 2 senede biliyorsunuz özellikle pandemi ile mücadele ediyorduk. Pandemiden dolayi gelemeyen insanlarimiz vardi. Insallah bu sene dolu dolu yogun gurbetçilerin gelecegini düsünüyoruz. Insallah geldikleri zaman da bir hareketlilik olacak ayni zamanda pandemiden kaynakli bir takim sikintilarin ve yolculuklarin bittigi bir süre içerisinde gelemeyen gurbetçilerimizin yogun bir sekilde gelmesiyle de çarsi pazar senlenecek. Bu yüzden bizim için gurbetçilerimizin önemi çok büyük” dedi.



Gülsoy, gurbetçi vatandaslarin çocuklarini da vatanlarina getirmeleri ve milli manevi duygulari da asilamalari gerektigini söyleyerek, “Kendi vatanlarina geliyorlar ve biz her zaman gelirken çocuklarini da getirmelerini söylüyoruz. Vatanlarini, bu topraklari unutmasinlar. Bu bayragin gölgesinde yasamanin bir onur oldugunu bilsinler diyoruz. Milli ve manevi degerlerini unutmamak için de bulduklari firsatta Türkiye’ye gelmeleri gerekir diyoruz. Çünkü bunlari asilamazsaniz 3-4. kusaktan sonra buralari unuturlar. Özlerini unutmamalari gerekir. Gurbetçilerin gelmesi bizi ticari yönden olumlu etkiliyor ama bizim için önemli olan milli v e manevi duygularini da çocuklarina asilamalari. O yüzden gelmelerini he m bizim hem de onlar için önemli olarak görüyorum. Insallah yogun bir gurbetçi sezonu geçiririz ve esnafimizin da yüzü güler” ifadelerini kullandi.

Esnafin dogru hizmet vererek helal para kazanmasi gerektigini söyleyen Ömer Gülsoy, “Esnafimizin da düzgün ve dogru bir sekilde gurbetçilerimize hizmet etmelerini, yardimci olmalarini istiyoruz. Gelen gurbetçilerimiz orada gerçekten zor sartlarda para kazaniyorlar. 1 yil boyunca biriktirdikleri paralarla da gelip burada harciyorlar. A’dan Z’ye her sektöre faydalari var. Tüm sektör temsilcilerinin de gurbetçi kardeslerimize dogru bir sekilde hizmet vermelerini istiyoruz. Helalinden para kazansinlar. Bu insanlar vatanim diye geliyorlar ama buradan iyi intibalarini da göndersinler istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA