Dogaseverler 'Kocadag'da Bulustu

Samsun’un Atakum ilçesinin seyir terasi konumunda olan Kocadag’da dogaseverler bulustu.

Dogaseverler 'Kocadag'da Bulustu
Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi, Samsun Yamaç Parasütü Spor Kulübü, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Türkiye Ormancilar Dernegi, Ekolojik Yasam Bisiklet Dernegi ve Samsun Dagcilik Dernegi is birliginde “Atakum’un Yaylasi Kocadag, Senlige Yürüyelim” adi altinda düzenlenen doga senligi basladi.

Etkinlige katilmak isteyen vatandaslar otobüslerle senlik alanina tasindi. Etkinlikte yürüyüs, yamaç parasütü gösterisi, kamp ve konser etkinlikleri yapildi. Çok sayida kisinin katildigi senlikte insanlar kamp kurdu, piknik yapti ve doyasiya eglendi.

“Yesille kenti, kent kültürüyle kirsali birlestirmeye çalisiyoruz”

Etkinlikte Atakum Belediyesi Baskani Av. Cemil Deveci bir konusma yapti. Deveci, “Bu daha evvel Kocadag Yürüyüsü olarak yapiliyordu. Bu seferki daha komplike bir program oldu. Karavan sahipleriyle, burada görmüs oldugumuz insanlarin çadirlariyla, müzik gruplariyla burada iki günlük yogun bir program yapilacak. Yesille kenti, kent kültürüyle kirsali birlestirmeye çalisiyoruz. Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri Kocadag” dedi.



“Kocadag yolu yapilmali”

Bu tip etkinliklerle Kocadag’i turizme kazandirmayi amaçladiklarini belirten Baskan Deveci, “Deniz ve kum turizmi ile dag turizmini bütünlestirmeye çalisiyoruz. Deniz ve kum için Samsun’a gelenleri Kocadag’a da çikarmak istiyoruz. Farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Eger bu bütünlügü saglayabilirsek burada bu yolun bir ihtiyaç oldugu görülecektir. Kenti yönetenler, Büyüksehir Belediyesi, Atakum Belediyesi, il valisi bu yolun yapilmasinin bir ihtiyaç oldugunu göreceklerdir. Hem orman yolu hem yangin yolu hem de bugün yaptigimiza benzer sosyokültürel etkinlikleri düzenleyenlerin yolu olarak bu yol bir ihtiyaçtir. Yapilmasi gerekiyor” diye konustu.

Baskan Deveci, “Önümüzdeki yillarda etkinligi daha da gelistirerek tekrarlayacagiz. Özellikle karavanseverlerin bir istekleri var. ‘Bize yaz kis bir yer bul’ diyorlar. O alani olusturmaya çalisacagiz” seklinde konustu.

Samsun Yamaç Parasütü Spor Kulübü Pilotu Mustafa Yilmaz ise “Alanin genisligi, her bölgeden rüzgar aliyor olmasi bizim için bir avantaj. Burada daha önce de uçtuk. Bugün de parasütçü pilot arkadaslarimiz yer çalismasi yapiyor. Hem yer çalismasi hem de bir gösteri oluyor” ifadelerini kullandi.

Etkinlikte yapilan yamaç parasütü gösterisi büyük ilgi çekti. Vatandaslar cep telefonu kameralariyla hem etkinligi hem de dogal güzelligi fotografladi. Senlik 3 Temmuz Pazar günü sona erecek.
Kaynak: İHA