Baskan Tanfer'den 3 Temmuz Mesaji

Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, Atatürk’ün Erzurum’a gelisinin 103. yil dönümü nedeniyle bir kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Tanfer'den 3 Temmuz Mesaji
Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Temmuz 1919’da Erzurum’a gelisinin 103. Yil dönümünün, 19 Mayis Samsun, 24-25 Mayis Havza ve Amasya Tamimlerinden sonra Kurtulus Savasi’nin en önemli adimlarindan birini olustugunu ifade etti.

Baskan Tanfer mesajinda su görüslere yer verdi: “23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi, her biri birer ölümsüz mesale, hüviyet, kabiliyet ve kutsiyette olan delegeleri ile birlikte, milletimizin kendi kaderine ve özgürlügüne sahip çikmak için gösterdigi mücadele yolunda mihenk tasini olusturmustur. Kongre’nin ilan edilmesinden bir yil önce, agir bir Ermeni mezalimine sahne olan Erzurum, bu isgal ve mezalimin sonucunda, ’ölümün kesin zaferini ilan ettigi’ bir sehir haline gelmisti. Fakat yine Erzurum’da ortaya konan; mücadeleyi zafere ulastiran o yüksek suur, kararlilik, secaat ve azim, vatani benzer bir ölüme, yok olusa mahkum etmek isteyen tasallutu kesin ve dönülmez bir sekilde akamete ugratmistir. Erzurum, Mustafa Kemal Atatürk için önemli bir yere sahiptir. Böylesine vatanina ve bayragina bagli olan bir sehri ziyaretleri ile de sereflendirmistir. Atatürk’ün, Erzurum’a gelisi bir Anadolu sehrini ziyaretten ibaret degildir. Atatürk’ün sehrimizi ziyaret etmesinin Erzurumlular olarak her zaman gururunu yasadik ve yasiyoruz. Ebedi Bas Komutanimizin ziyaretleri esnasinda kendisini karsilayan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyesi Istiklal Madalyasi sahibi hemserimiz Haci Fevzi Efendi’yi de Erzurum ve Sivas kongrelerinde yanindan ayirmamistir.

Mücadelesiyle bagimsizligi ve zaferi sembollestiren Erzurumlular, Dadaslar, medeniyet yolunda kararlilikla yürümeye devam edecektir. Atatürk’ün yaktigi hürriyet ve istiklal mesalesi Erzurum’da hiç sönmeyecektir. Erzurumlular olarak tarihin her döneminde devleti ve milleti adina Ülkü ve ilkelerden hiç taviz vermemistir. Bugün de ayni özlem ve inançla fikirlerine ve ideallerine sahip çikmaya devam etmekteyiz.

Bu vesile ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’umuza tesriflerinin 103’ncü yildönümü heyecanini, gururunu, onurunu yasiyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaslari olmak üzere Milli Mücadelemizden bugüne kadar vatan, millet ve mukaddesat ugruna canini veren tüm sehitlerimizi rahmet ile aniyor, gazilerimize saglikli uzun ömürler diliyor saygiyla selamliyorum.”
Kaynak: İHA