Aydin'da MHP'li Baskanlar Arasinda Iç Savas Basladi

Karacasu Belediye Baskani Zeki Inal’in istifasinin ardindan Meclis’te yapilan seçimle yaklasik bir yil önce Cumhur Ittifaki’nin adayi olarak 1 oy farkla Belediye Baskani seçilen Mehmet Erikmen 350 günde herkesi kirip döktü. Vatandaslarin yani sira meclis üyelerine asagilayici tutum ve davranislari ile gündeme gelen Erikmen’i selefi Inal kamuoyuna sikayet etti.

Aydin'da MHP'li Baskanlar Arasinda Iç Savas Basladi
Belediye Baskani seçildikten sonra Belediye Meclis Üyeleri ve mesai arkadaslari dahil çevresindekileri asagilayici tavirlar sergileyen ve hakaret içeren hitaplar kullanan Karacasu Belediye Baskani Mehmet Erikmen’in tutum ve davranislarinin ciddi rahatsizlik olusturdugu belirtildi.

Aydin’in Karacasu ilçesinde MHP’li Ilçe Belediyesi, önceki baskan Zeki Inal hakkinda belediyeyi 41 bin 300 liralik kamu zararina ugrattigi iddiasiyla ihtiyati haciz karari aldirdi. Inal, karara itiraz etti ve konu mahkemeye tasindi. Ancak Inal, kendisine yönelik baskilar devam ettigi gerekçesiyle kendisinden sonra göreve getirilen yine MHP’li olan Mehmet Erikmen’e agir elestiriler yönelerek kamuoyuna sikayet etti.

Karacasu Belediyesi ve Baskani Mehmet Erikmen’in kendisine yönelik haksiz ve hukuksuz uygulamalar yaptigini savunan Inal, yaptigi açiklamada “Degerli Karacasulu hemserilerimin ve kiymetli kamuoyunun dikkatine sunmak isterim ki görevi biraktigim günden bu yana görevi devir alan partili arkadasim tarafindan siyasi bir mobbinge maruz kaliyorum. Bugüne kadarki tüm çabam ve gayretim hemserilerime hizmet etmek üzerine oldu. Lakin bunu bir siyasi hirs ve intikam haline getiren, istifam sonrasi belediye meclisinden görevi devir alan partilim olan arkadas, Karacasu halkinin halen sahsima gösterdigi ilgi ve teveccühten rahatsiz oluyor olmali ki zulme varan is ve islemlere basvuruyor” ifadelerine yer verdi.

“Karacasu Belediyesi ve Mevcut Baskani görev yaptigim süreçle ilgili olarak kesinlesmemis ve vadesi gelmemis alacak iddialari ile tüm mal varligima ihtiyati haciz uygulayarak sahsimi bezdirmeye çalismaktadir” diyen Inal, “Hayatim boyunca hukuktan ve yasalarin dogrultusundan bir gün bile ayrilmadim. Kursagimdan bir tek haram lokma geçirmedim. Önce Allah’tan sonra kul hakkindan korkarim. Her belediye baskani için zimmet raporlari yazilir tutulur, yasalarla da bunun itiraz yollari ve usulleri bellidir. Ben göreve geldigimde görevi devir aldigim arkadas ve ekibi hakkinda da 600 bin lira civarinda gelen müfettis kamu zarari çikarmisti. Ama ben; hukuktan bir an olsun ayrilmadan siyasi hirs ve intikam gütmeden prosedür ne ise onu islettim. Bugün ise üzülerek görmekteyim ki muhalefet olanlarin bana yapmadigini ayni davaya inanmis partilim olan arkadaslarin sirf hirs ve intikam duygularina yenilerek hukuksuz ve ahlaki olmayan islemlere basvurmasi haksiz ihtiyati haciz karari aldirmasi ve Anayasal haklarimi yok sayarak hukuku ve siyaseti baski altina almak sureti ile saldirmalarini esefle ve siddetle kiniyorum” ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani olduktan sonra hal ve tavirlari degisen MHP’li baskanin bu tutumu ve yasananlar hakkinda MHP Aydin Il baskanligi tarafindan inceleme baslatildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA