Cumhurbaskani Erdogan Iran'da

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi’nin davetine icabetle Iran’in baskenti Tahran’a geldi.

Cumhurbaskani Erdogan Iran'da
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi’nin daveti üzerine resmi ziyaret çerçevesinde Iran’in baskenti Tahran’a geldi. Cumhurbaskani Erdogan Tahran Mehrabad Uluslararasi Havalimani’nda, Iran Petrol Bakani Cevad Uci, Iran Cumhurbaskanligi Ofisi Protokol Genel Müdürü Reza Naghipour, Iran’in Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs ve esi Lale Örs ile büyükelçilik personeli tarafindan karsilandi.

Cumhurbaskani Erdogan’a ziyaretinde; Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ve Ticaret Bakani Mehmet Mus eslik ediyor.

Cumhurbaskani Erdogan, ziyaret çerçevesinde 19 Temmuz’da Türkiye-Iran Yüksek Düzeyli Isbirligi Toplantisi’na, ayni gün Iran Cumhurbaskani Reisi’nin ev sahipliginde Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in katilimiyla düzenlenecek olan Astana formatinda Yedinci Üçlü Zirve katilacak.

Astana formatindaki zirvede, Suriye’deki güncel gelismeler, PKK/YPG ve DEAS basta olmak üzere bölge güvenligine tehdit teskil eden terör örgütleriyle mücadele, siyasi çözüme yönelik çabalar, insani durum ve Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüsleri konularinin istisare edilmesi öngörülüyor.

Cumhurbaskani Erdogan ayrica, Rus mevkidasi Putin ile ikili bir görüsme de gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA