Aile Boyu Arici Oldular

Amasya’da düzenlenen aricilik kurslarina aile boyu katilan vatandaslar aldiklari egitim sonrasi yetistirmeye basladiklari arilardan bal üretmeye basladi. Anne, baba ve ogul olarak kursa katilan Çaliskan ailesinin 9 kovani bulunuyor.

Aile Boyu Arici Oldular
Her yastan vatandasin ilgi duydugu alanda egitim alabilmeleri için kapilarini açan Amasya Sehit Mehmet Gök Halk Egitimi Merkezi’nin düzenledigi kurslardan olan aricilik kurslari yogun ilgi görüyor. Kurslara aileler de renk katiyor.

Çaliskan ailesinin 9 kovani var

Yazibaglari Mahallesi’nde yasayan Hüseyin Çaliskan, esi Sahure Çaliskan ve Amasya Üniversitesi Egitim Fakültesi ögrencisi oglu Ömer Taha ile birlikte katildigi kursu basariyla tamamladi. Çiçeklerin açmasi ve havalarin isinmasiyla kollari sivayan Çaliskan ailesi bal arilarina adeta gözleri gibi bakiyor.

“Ana kraliçemizin tavsiyesiyle basladik”

Üretime 3 kovanla baslayip kisa sürede kovan sayisini 9’a çikardiklarini belirten Hüseyin Çaliskan, “Aricilik kursuna kisin günlerimizin bos geçmemesi için ‘ana kraliçemiz’ olan esimin tavsiyesiyle basladik. Ariciligin heyecanina kapildik. Hedefimiz ariciligin en iyisini yapmak” diye konustu.

Kurs öncesi arilarla ilgili hiçbir bilgilerinin bulunmadigina isaret eden Çaliskan, "Halk Egitimi Merkezi’nin kursu olmasaydi biz bu ise baslamazdik. Aridan tedirgindik, korkumuz vardi. Ama kurs sayesinde bilgi sahibi olduk” seklinde konustu.



“Çocuklarimiza daha kaliteli bal yedirmek istiyoruz”

Kursu basariyla tamamlayan bir diger çift ise Saziye-Mehmet Arslan çifti. Su an 10 kovanlarinin olduguna deginen 3 çocuk annesi Saziye Arslan, “Çocuklarimiza daha kaliteli bal yedirmek istiyoruz. Hedefimiz daha fazla kovan yaparak üretimi artirmak” ifadelerini kullandi. Mehmet Arslan da ilgi duyanlari aricilik kurslarina katilmaya davet etti.

“Ilgi duyanlari kurslarimiza davet ediyoruz”

Amasya Sehit Mehmet Gök Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ibrahim Özarslan, kurs bitirme belgelerini verdigi örnek kursiyerlerini kutladi. Tarim ve hayvancilik alanlarinda istihdama yönelik kurslara yogun ilginin oldugunu vurgulayan Özarslan, egitim almak isteyen yeni kursiyerleri için tüm imkanlari seferber ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA