Varto'da 15 Temmuz Etkinligi

Mus’un Varto Kaymakamligi, 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yil dönümünde etkinlik düzenledi.

Varto'da 15 Temmuz Etkinligi


Varto Kaymakamligi, 15 Temmuz Sehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yil dönümünde Varto Belediye Ishani önünde etkinlik düzenlenerek 15 Temmuz sehitleri anildi. Yapilan anma etkinligi Varto ilçesinde sehit er Ibrahim Özkur’un babasi Kutbettin Özkur’un evi ile Doganca ve Köprücük köyü ile diger köylerde bulunan sehit evleri ile ilçede bulunan gazi evleri ziyareti yapildi. Ziyaretlerin ardindan Haci Kaya Özer Camii’nde bir mevlit programi düzenlendi.

Aksam saatlerinde Kur’an-i Kerim okunmasinin ardindan bir dakikalik saygi durusu ve Istiklal Marsi sonrasinda tekbirler esliginde Varto çarsi merkezinden Belediye Ishani önüne kadar bir yürüyüs gerçeklestirildi.

Yürüyüsün ardindan bir konusma yapan Varto Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Mehmet Güder, "15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydinlik gelecegimizi yok etmek isteyen vatan hainleri FETÖ terör örgütü milletimizin silahlarini yine bu aziz ve fedakâr millete dogrultarak kanli bir darbe girisiminde bulunmuslardir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in daveti üzerine sokaklari ve meydanlari dolduran, yüreginde millet ve vatan sevdasi tasiyan aziz milletimiz, kahraman güvenlik güçlerimiz o gece kirli hesaplari bozarak bir destan yazmislardir. Türkiye Cumhuriyeti birlik ve beraberligimiz devam ettikçe ilelebet yasayacaktir. Içten ve distan birlik ve beraberligimizi bozmaya kalkisanlara karsi 15 Temmuz’da nasil bir araya gelebildiysek bundan sonrada yine birlik ve beraberlik içerisinde bu milli durusu ortaya koyacagiz. Türkiye bayragi, vatani devlet ve milleti ile tektir. Bölünemez ve geçilemez” seklinde konustu.



Anma etkinliklerine Varto Kaymakami Mehmet Güder, Ilçe Emniyet Müdürü Seref Gök, Ilçe Jandarma Bölük Komutani Yüzbasi Abdulkadir Kütükçü, Bassavci, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yalçin Süne, Ilçe Müftüsü Bayram Öztürk, Aile ve Sosyal Hizmetler Ilçe Müdürü Fevzi Tepe, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Ibrahim Ataç, AK Parti Ilçe Baskani Ali Ihsan Osmanoglu, sehit yakinlari, kamu kurum ve kuruluslarin amirleri ile imamlar ve vatandaslar katildi.



Varto Belediyesi Is Hani önünde 15 Temmuz destanini anlatan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in seslenis konusmasi ve sinevizyon gösteriminden sonra döner ikrami edildi. Etkinlige Varto ilçesinde yogun ilginin olmasi nedeni ile Kaymakam Mehmet Güder katilimcilara tesekkür etti. Ilçe merkezinde bulunan camilerin hepsinde ayni anda sela okunduktan sonra program sona erdi.
Kaynak: İHA