Kozan 15 Temmuz'da Tek Yürek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde Adana’nin Kozan ilçesinde vatandaslar Türk bayraklari ile yürüdü, sehitleri dualarla andi.

Kozan 15 Temmuz'da Tek Yürek


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisi ile protokol ve vatandaslar Turgut Özal bulvarindan 15 Temmuz Sehitler ve Türk büyükleri parkina Türk bayraklari ve mehteran takimi ile birlikte yürüdü. 15 Temmuz 2016 yilinda Fethullahçi Terör Örgütü tarafindan gerçeklestirilen hain darbe girisiminin 6. yil dönümü nedeniyle Kozan Kaymakamligi koordinesinde ilçede etkinlikler gerçeklestirildi.

Hafta boyunca gerçeklestirilen programlarin sonunda Turgut Özal bulvarinda protokol ve vatandaslarin katilimi ile mehteran esliginde yürüyüs gerçeklestirildi.

Yürüyüse kurumlarin resmi araçlari da siren çalarak eslik etti. Sehit Mustafa Fehmi Kubilay Parkinda açilan 15 Temmuz konulu resim sergisi protokol tarafindan açildi.

15 Temmuz Türk Büyükleri Meydani’nda gerçeklesen programda sehitle için bir dakikalik saygi durusu akabinde okunan Istiklal Marsi ile baslayan programda imamlar tarafindan Kur’an-i Kerim okundu. Kozan Ilçe Müftüsü Bahri Çam Ülkenin birlik ve bütünlügü için dua etti. Kozan Kaymakami Safak Gürçam’da günün önemine binaen konusmasinda vatanin bölünmez bütünlügüne ve Türk milletinin cesur tavrina dikkat çekerek konu vatan olunca hiçbir hain terör örgütüne bu milletin geçit vermeyeceginin bir kez daha göstermis oldugunu ifade etti.

Hain Fethullahçi terör örgütünün gerçeklestirdigi darbe girisiminin 6. yil dönümünde bütün sehitleri rahmet ve minnetle, gazilere de saglikli ve uzun ömürler diledigini ifade eden Kaymakam Safak Gürçam, yogun katilimdan dolayi bütün Kozanlilara tesekkür etti. Kozan Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü Mehteran Takimi da birbirinden güzel milli marslar sahneledi. Halk Egitim Merkezi dans ekibi de yaptiklari dans ile geceye ayri bir renk kattilar. 15 Temmuz gecesini anlatan kisa film gösterisi de gerçeklestirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kozan’da düzenlenen çesitli yarismalarda dereceye girenlere protokol tarafindan ödülleri verildi.

Etkinlik vatandaslarin demokrasi nöbeti ile devam etti.
Kaynak: İHA