Kayseri'de 15 Temmuz Coskusu

Kayseri’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte vatandaslar Cumhuriyet Meydani’ni doldurdu. Kayseri protokolü ‘Demokrasi Yürüyüsü’nde bulusurken, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de yaptigi konusmasinda, “Halkimiz sokaklarda bayraklariyla, dualariyla bu kalkismayi engelledi ”dedi.

Kayseri'de 15 Temmuz Coskusu


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ve diger protokol üyeleri, Kartal Sehitligi’nden Cumhuriyet Meydani’na kadar Demokrasi Yürüyüsü yapti. Atli polislerinde eslik ettigi yürüyüste, Türk Bayraklari dalgalandirildi. Yürüyüsün ardindan Cumhuriyet Meydani’na gelen protokol üyeleri, meydani dolduran yüzlerce vatandasi selamladi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda, Hatice ve Yasin Kiliç kardesler sehitlerin ismini sayarak, Istiklal Marsi’nin 10 kitasini okudu. Kuran-i Kerim tilavetinin ardindan Kayseri Il Müftüsü Yusuf Akkus 15 Temmuz sehitleri için dua etti. Etkinlikler sonrasinda konusma yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,” Bundan 6 yil önce akillarin kabul edemeyecegi, vicdanlarin kaldiramayacagi, kalplerin kabullenemeyecegi bir alçaklikla ülkemizin gelecegine engel olmak istediler. Ancak yine bundan 6 yil önce halkimiz sokaklarda bayraklariyla, dualariyla bu kalkismayi engelledi. Bu benim Kayseri’de ilk 15 Temmuz kutlamam. 200 bin kisi Erciyes’in sahitliginde meydanlardaydi. Sizlere çok tesekkür ediyoruz. Her zaman birçok yikilisa ve dirilise sahit olmus Erciyes’in sahitliginde Kayseri o gün kendisine yakisani yapmisti. Bugünde Kayseri kendisine yakisani yapiyor” diye konustu.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, “Sakarya Meydan Muharebesi’nde, Çanakkale’de ne olduysa ayni sekilde 15 Temmuz gecesi de bu hainlere, kendi evlatlarina silah sikan, bomba yagdiran, meclisini bombalayan, insanlarimizi acimasizca öldüren elinde Ay Yildizli Türk bayragindan baska bir seyi olmayan sivilleri vuranlara ‘dur’ dediniz. Sizleri tebrik ediyoruz. Alninizdan öpüyorum, iyi ki varsiniz. Kayseri bu ülkenin gururu, Kayseri her zaman yerli ve milli durusuyla, Cumhurbaskanimizin talimatlariyla gecenin o saatinde ‘biz buradayiz. Hainler siz neredesiniz?’ dedi.

Çok sükür bugün o dönüm noktasinin 6’inci yil dönümünü kutluyoruz. Adeta uçurumun kenarindan dönüs olarak degerlendiriyoruz ve bu vatan bize kolayina verilmedi. Cennet Yigitler, Kübra Doganaylar, Kayserimizin gururu, Kayserimizin 15 Temmuz sehitleri. Sizler bu ülkenin olmazsa olmazi adeta çimentosusunuz. O açidan siz olmazsaniz elbette hiçbir sey olmaz” ifadelerini kullandi.

Programda konusma yapan AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yildiz, Ismail Tamer ve Ismail Emrah Karayel’de birlik ve beraberlik mesajlari verdi.

Program Büyüksehir Belediyesi SPOR A.S. tarafindan düzenlenen ‘Türkiye Askina Bisiklet Turu’ yarismacilarinin Vali Gökmen Çiçek’e bayrak teslim etmesinin ardindan, Ismail Altunsaray’in konseriyle son buldu.
Kaynak: İHA