Izmir, 15 Temmuz'da Tek Yürek Oldu

Izmir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tek yürek oldu. Saatler 00.13’te tüm camilerden sela okundu, sehitler için dualar edildi.

Izmir, 15 Temmuz'da Tek Yürek Oldu
Izmir’in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Konak Meydani’nda düzenlendi.

Binlerce Izmirlinin katildigi anmada 15 Temmuz sehitleri anildi. Programda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in hitabi barkovizyondan izletilirken, 00.13’te ise Izmir’in tüm camilerinden dualar okunarak sehitler anildi.

“Vazgeçmedik”

15 Temmuz Izmir etkinliklerinde konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Hamza Dag, “Izmir’de ‘Sokaga çikarsaniz size haddinizi bildiririz’ diyenlere haddini bildirmeyi gösteren yürekli, cesur hemserilerim; 15 Temmuz, korkusuzca sehit olmak için sokaga çikan kahramanlarin gecesidir. 15 Temmuz, mermiye siper olan gençlerin gecesidir. 15 Temmuz, tankin agzina yatan yigitlerin gecesidir. 15 Temmuz, al bayragimizi kendisine kefen edenlerin, lideri Recep Tayyip Erdogan ‘Haydi sokaga’ dediginde meydanlari dolduranlarin gecesidir. Herkes o gece sokaga çiktiginda 251 sehidimiz gibi sehit olmayi göze alarak sokaga çikmistir. Biz 15 Temmuz gecesinde vazgeçmedik. Ezandan, vatandan, devletten, bayraktan vazgeçmedik. Bundan sonra da Allah’in izniyle vazgeçmeyecegiz. O gün hepimiz sahidiz, bizzat yasadik. O tanklari, o uçaklari, mermileri gördük. O milletin iradesi o günkü darbeyi püskürttü ve darbeciler degil millet kazandi” dedi.



“Kimse böyle bir kalkismaya cesaret edemeyecek”

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli ise sunlari söyledi: “Bugün Izmir yine muhtesem. Nasil 6 yil önce muhtesemdi, demokrasiye, mili iradeye sahip çikmisti, Izmir yine ayni Izmir. Bu aksam da yine meydanlar doldu tasti. 15 Temmuz’da Cumhurbaskanimizin çagrisiyla yüz binler yine bu meydandaydi. Sabaha kadar meydani doldurmustu. Cumhurbaskanimiz, darbe tesebbüsleri tarihinde bir ilki basardi. Milletiyle darbeye karsi koydu ve basari. Bu, tarihte bir kirilma noktasidir. Bundan sonra kimse böyle bir kalkismaya cesaret edemeyecektir. Bu milletin karsisinda hiçbir güç duramayacaktir.”

Sela okundu

Protokol konusmalarinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in hitabi barkovizyondan izletildi. Saatler 22.25’i gösterdiginde Izmir Il Müftülügü Ilahi Grubu tarafindan tasavvuf musiki dinletisi icra edildi. 22.45’te Cumhurbaskani Erdogan’in 15 Temmuz gecesi TV ekranlarindan yaptigi çagrinin gösterimi yapildi. 22.50’de semazen gösterisi düzenlendi.

23.10’da 15 Temmuz Senfonik Destani barkovizyon gösterisi yapildi, 23.35’te darbe kalkismasinin ilk görüntülerinden olusan videolar gösterildi. 23.40’ta, kahramanlik türküleri konseri icra edildi. 00.13’te tüm camilerde ayni anda sela okundu, 00.20’de Fetih Suresi okunup dualar edildi.
Kaynak: İHA