Burhaniye Kitap Fuarina Hazir
Balikesir’in Burhaniye ilçesinde ilki 2019 yilinda gerçeklestirilen Burhaniye Kitap Fuari çalismalari tamamlandi.

Edebiyat dünyasindan Ayse Kulin, Ahmet Ümit, Ataol Behramoglu, Buket Uzuner, Ahmet Telli, Sükrü Erbas, Erendiz Atasü, Tuna Kiremitçi, Isik Ögütçü ve onlarca yazarin katilacagi fuarda katilimcilar söylesi ve imza günleriyle kitap dostlariyla birlikte olacak.
Bu yil ayrica açik hava sinemasi ile Ögretmenler Mahallesi Özgürlük Parki’nda sinema gösterimi yapilacak. Ayrica Neseli Günler filminin yani sira sinema Elestirmeni Atilla Dorsay’in son kitabinda anlattigi Yilmaz Güney’in Arkadas filmi gösterilecek. Es zamanli olarak Ören Amfi Tiyatroda Bülent Parlak’in “Bir Beyin Hikayesi”, Nazan Kesal’in “Yaralarim Asktandir” ve “Esekler Karnavali” adli çocuk oyunu sergilenecek. Ayrica Tuna Kiremitçi, Paul Dwyer, Nurdan Ipek, Erdal Bayrakoglu ve Muzaffer Özdemir Iskele, Ögretmenler Mahallesi, Ören’de dinletiler sunacak. Gençler için ise Ören plajda OZBI konseri olacak.
Fuar çalismalari hakkinda bilgi veren Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, “Geçtigimiz yil 60 bin sanatseveri agirladik. Bu yil hedefimiz 100 bin sanatseveri sanatla bulusturmak. Her yil daha genis kitlelere ulasmanin mutlulugunu yasiyoruz.” diye konustu.
