Biden, Cidde'de Irak Basbakani El-Kazimi Ile Görüstü

ABD Baskani Joe Biden, Suudi Arabistan’da Körfez ülkeleri ile Misir, Irak ve Ürdün liderlerinin katilimiyla gerçeklestirilecek zirve öncesi Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi ile bir araya geldi.

Biden, Cidde'de Irak Basbakani El-Kazimi Ile Görüstü
ABD Baskani Joe Biden, Suudi Arabistan’in Cidde kentinde temaslarini sürdürüyor. Biden, Körfez Isbirligi Konseyi (KIK) ülkeleri ile Misir, Irak ve Ürdün liderlerinin katilimiyla gerçeklestirilecek olan zirve öncesi ikili görüsmelerde bulunuyor. Biden, temaslari çerçevesinde Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi ile bir araya geldi. Görüsmede iki ülke arasindaki Stratejik Çerçeve Anlasmasi kapsaminda ortakligin sürdürülmesi gerektigini vurgulandi. Iki lider, terör örgütü DEAS’in yeniden güç kazanmasini engellemek için Irak ile ABD arasindaki güvenlik koordinasyonun devam ettirilmesini konusunda hemfikir olduklarini dile getirdi. Ayrica, Irak’ta halkinin iradesine karsilik veren yeni hükümetin kurulmasinin önemine dikkat çekildi.

ABD Baskani Biden, müreffeh, istikrarli ve birlesik bir Irak’a verdigi önemi dile getirirken, Stratejik Çerçeve Anlasmasi’na bagli kaldiklarini belirtti.

Biden, el-Kazimi’nin Suudi Arabistan ve Iran’in Bagdat’ta görüsmeleri yönündeki girisimini memnuniyetle karsiladigini da belirtti.

Kaynak: İHA