Yalova'da '15 Temmuz Anma Programi' Düzenlendi

Yalova Valiligi tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programi gerçeklestirildi.

Yalova'da '15 Temmuz Anma Programi' Düzenlendi
Yalova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde yürüyüs etkinligi düzenlendi.

Mehter Takimi esliginde yapilan yürüyüs Gazipasa Caddesi’nde gerçeklestirildi.

Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda anma programi yapildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinlikte, sonrasinda Kur’an-i Kerim okundu. Ardindan Yalova Il Müftüsü Ilyas Yilmaztürk, 15 Temmuz sehitleri için dua okudu.

Programda Vali Muammer Erol, 15 Temmuz konulu siir, kompozisyon yarismalarinda derece girenlere ödülleri taktim etti. Burada bir konusma yapan Erol, 15 Temmuz 2016 günü yasanan darbe girisimine milletin silahlarinin hain örgüt tarafindan gasp edildigini dile getirerek söyle konustu:

“Ancak bu millet inandigi, güvendigi liderinin isaretiyle doldurdugu meydanlarda bu hain terör çetesine ve sahiplerine söyleyecek sözü, verecegi ders vardi. Hain mankurtlar çetesinin baslattigi hain saldiri Allah’in izniyle gün dogmadan hezimete ugratildi. Millet bir demokrasi zaferine imza atmistir. Millet, ‘Vatan bizim, ugruna verilen, verilecek canlar bizim. Pranga vurulamayacak, kölelestirilemeyecek irade bizim’ demistir.”

Konusmanin ardindan Iznik Mehteran Takimi konseri verildi.

Etkinlikler Ender Dogan konseri ve demokrasi nöbetiyle devam edecek.

Anma programina AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs, Meliha Akyol, Yalova Belediye Baskani Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapili, Il Genel Meclis Baskani Hasan Soygüzel, AK Parti Yalova Il Baskani Muglim Bagatar, kamu kurum müdürleri ve çok sayida vatandas katildi
Kaynak: İHA