Tatil Bitti, Dönüs Çilesi Basladi

Kurban Bayrami tatili için Mugla’nin Bodrum ilçesine gelen tatilciler, dönüs yolculuguna basladi. Arefe gününden itibaren ilçeye giren araç sayisi 250 bine ulasirken, 181 bin olan nüfus 1 milyonu buldu. Ilçede bu süre zarfinda 10 bin ton çöp toplandi.

Tatil Bitti, Dönüs Çilesi Basladi
9 günlük Kurban Bayrami tatilini Bodrum’da geçirmek isteyen tatilciler arefe gününden itibaren ilçeye akin akin gelmeye basladi.

Bayram süresince sahillerde adim atacak yer kalmadi. Ilçeye giren araç sayisi 250 bine ulasti. Bayram boyunca Bodrum’da üst düzey

güvenlik önlemleri alindi. Kurban Bayrami’nin bitmesinin ardindan dönüs yolunda uzun kuyruklar olusmaya basladi.

Günlük Bodrum’a giren araç sayisinin çikan araç sayisinin iki kati oldugu ögrenildi. Yokusbasi Mahallesi Emin Anter Bulvari’nda geçen yil yaz aylarinda olusan uzun araç kuyruklari, bu sene ilçenin kalabaliklasmasiyla yeniden bas gösterdi. Kizilagaç Kavsagi’nda baslayan araç kuyrugunun zaman zaman Torba Kavsagi’na kadar uzadigi görüldü.

2 kilometreyi asan araç kuyrugu olustu. Çikis istikametinde olusan kilometrelerce araç kuyruklari sürücüleri çileden çikardi. Özellikle aksam saatlerinde baslayan kuyruk, zaman zaman Emniyet Kavsagi’ndan Jandarma Kavsagi’na kadar uzadi.

Tonlarca çöp toplandi

Bodrum Belediyesi ise 4 gün boyunca 24 saat çalismalarini sürdürdü. Zabita ekipleri otellerde, beachlerde ve restoranlarda gida kontrolleri yapti. Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler ilçe girisinden itibaren araçlardan atilan 4 bin çuval çöp topladi. Yol kenarlarindan toplanan çöplerin yani sira 7 bin ton evsel atik, 3 bin ton bahçe atiklari ve diger atiklar toplandi. Toplamda 4 günde 10 bin tona yakin çöp toplandigi ögrenildi. Temizlik isçileri ise gece gündüz çöpleri toplamak için seferber oldu. Ilçedeki nüfus patlamasi nedeniyle belediye personeli de gece gündüz çalisti.

Bayram tatili için Bodrum’a hava yolu ve sehirlerarasi otobüsle gelenler için ek sefer koyan sirketler, dönüs yolu için de ek seferler koydu. Pazartesi günü baslayacak olan mesai için dönüs çilesi basladi.

Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Kurban Bayrami tatili için Bodrum’a gelen vatandaslarin huzur ve güveni için güvenlik güçlerinin 24 saat esas alarak çalistiklarini belirterek, "Kurban Bayrami tatilini Bodrum’da geçirenler için devletin tüm imkanlari seferber oldu. Trafik uygulama noktalarinda ilçeye giris yapan araçlar teker teker incelendi. Gerek polis, gerek jandarma ekiplerimiz sahillerde gece gündüz devriye atarak tatile gelen vatandaslarimizin sorunsuz bir sekilde Kurban Bayrami’ni geçirmesi için insanüstü bir güçle çalisti. Arefe gününden itibaren bayram 2’inci gününde kadar günlük 40 bin araç girisi oldu. Ilçeye toplamda bugün itibariyla 250 bin araç giris yapti. Bayramin bitisinde ise çikis yapan araç giris yapan aracin üstüne çikti. Yogun bir bayram süreci geçirdik, vatandaslarimiz Bodrum’da rahat bir Kurban Bayrami tatili yapti. Tatillerini bitirip memleketlerine dönen vatandaslarimiza dikkatli bir sekilde sehirlerine dönmelerini, trafik kurallarina uymalarini ve uykusuz yola çikmamalarin tavsiye ediyorum” dedi.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ise yogun bir Kurban Bayrami geçtigini ifade ederek, "Bodrum her zamanki gibi bayramda

kalabalikti. Farkli bir kalabalik vardi. Insanlar evlerine geldiler, otellere geldiler. Otellerde yüzde 90’in üzerinde doluluk olustu. Beklenen alisveris, ekonomiye katkisi oldu diyemeyiz. Su dönemde malum satin alma gücü çok düstü. Otel fiyatlari çok artti. Hizmet sektöründeki özellikle restoranlarda çok ciddi bir sekilde artti, insanlar her gün yemege gidecekse artik bir kere gidiyor yemege. Bayram boyunca Bodrum Belediyesi olarak teyakkuzdaydik. Bayrami Bodrum’da geçirecek olan misafirlerimizin huzuru için 24 saat boyunca mesai yaptik. Temizlik Isleri, Fen Isleri, zabita ekipleri ve tüm birimlerimiz misafirlerimiz için canla basla çalisti. Ciddi bir oranda kati atik topluyoruz. Zabita ekiplerimiz sikayetlere yetismeye çalisiyor” ifadelerini kullandi.

BODER Baskani Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’un her seye ragmen bir yasam tarzi oldugunu ifade ederek, "Güzel bir bayram geçti. Belli otellerde yüzde 90, yüzde yüz doluluk oranlarini yakaladi. Bodrum’a tatile gelenlerin iyi bir bayram tatili geçirdiklerini düsünüyorum. Tatilleri bitenler dönüs yoluna geçti. Dönüs yoluna geçenlerin trafik kurallarina uyarak sag saglim evlerine dönmelerini diliyorum. Bodrum’un yapisindan dolayi trafikte bir yogunlasma oldu. Ilçeye giren araç sayisinin 250 bin üzerinde oldugunu ögrendik" dedi.

Azka Otel Yönetim Kurulu Baskani Bülent Kaya ise yogun bir bayram geçirdiklerini belirterek, "Kendi otelimiz geçtigimiz yillara göre çok iyi bir ivme yakaladi. Bodrum geneline bakarsak bayramda çok iyi geçti. 2018, 2019 yaz yogunlugu olmasa da o yogunluga yaklastik diyebiliriz. Baska Bodrum yok, 30 sene öncesinde dünyanin eglence merkezi olarak aniliyordu. Su anda kentlesmeye dogru gidiyoruz. Zaman gösterecek iyi veya kötü sonuç alacagimizi ama baska Bodrum yok. Son 2 senede yerli turist agirligi var. Orta sinif vatandaslar çogunlukla Antalya’ya gidiyor. Maddi durumu iyi olan vatandaslarimiz ise Bodrum’u tercih ediyor" diye konustu.

Kaynak: İHA