Izmir'de 15 Temmuz Anmasi Basladi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Izmir’de binlerce kisinin katilimiyla anilmaya baslandi. Kadin, erkek, genç, yasli çok sayida kisi ellerinde Türk bayraklariyla Konak Meydani alanini doldurdu.

Izmir'de 15 Temmuz Anmasi Basladi


15 Temmuz 2016’da yasanan hain darbe girisiminin üzerinden 6 yil geçti. Türkiye genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Izmir’de de düzenlendi.

Konak Meydani’ni dolduran vatandaslar, ellerinde Türk bayraklari ile 15 Temmuz’u andi. Izmir’deki etkinlige Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Ege Ordusu Komutani Ali Sivri, Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Özuslu, AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin, AK Parti ve MHP Izmir milletvekilleri de katilim gösterdi. Programda saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi okunmasinin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti okundu. Daha sonra mehter takimi sahne aldi.

Azerbaycanli kadin siir yazdi

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen Tamella Tan, “30 yildir Türk vatandasiyim. Azerbaycan’da da harp yasadik. Ben de 15 Temmuz için bir siir yazdim” diyerek “Türk askerim” adli siirini okudu. Hikmet Yigitelli isimli genç ise “Bir genç olarak 15 Temmuz bizim için çok degerli. O gün Türkiye’nin tekrar dogdugu gündür. Sehitler ölmez. Biz bugün bu meydanda sehitlerle beraberiz” dedi.



Gece saatlerine kadar devam edecek

Program çerçevesinde 21.30’da Vali Kösger konusma yapacak. Konusma sonrasi Gençlik Spor Izmir Il Müdürlügünce düzenlenen 15 Temmuz Sehitleri Sancak Kosusu sancak teslimi töreni yapilacak. Ardindan siyasi parti il baskanlari, rektörler, milletvekilleri de birer konusma yapacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yapacagi halka hitabi ise canli olarak ekranlardan verilecek. Saatler 22.25’i gösterdiginde Izmir Il Müftülügü Ilahi Grubu tarafindan tasavvuf musiki dinletisi icra edilecek. 22.45’te Cumhurbaskani Erdogan’in 15 Temmuz gecesi TV ekranlarindan yaptigi çagrinin gösterimi yapilacak. 22.50’de semazen gösterisi düzenlenecek. 23.10’da 15 Temmuz Senfonik Destani barkovizyon gösterisi yapilacak, 23.35’te darbe kalkismasinin ilk görüntülerinden olusan videolar gösterilecek. 23.40’ta, kahramanlik türküleri konseri icra edilecek. 00.13’te tüm camilerde ayni anda sela okunacak, 00.20’de Fetih Suresi okunup dua edilecek.
Kaynak: İHA