Bulanik'ta 15 Temmuz Nöbeti

Mus’un Bulanik ilçesinde 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde sehit aileleri ziyaret edildi, Bulanik Kent Meydani’nda demokrasi nöbeti tutuldu.

Etkinlik çerçevesinde sehitler adina Merkez Camisi’nde Kur’an’i Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi. Aksam saatlerinde demokrasi nöbeti Bulanik Kent Meydaninda 15 Temmuz darbe girisimi ile ilgili sinevizyon gösterisi ile baslayan program, sehitler için saygi durusu ve Istiklal Marsi ile devam etti.

Programda bir konusma yapan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Mehmet Ilidi, "Ülkemiz hain bir darbe girisimi ile bir tesebbüs ile karsi karsiya geldi. Bu tesebbüs Fetullahçi terör örgütü üyeleri tarafindan düzenlenmis olup Cumhurbaskanimizin yüksek liderliginde, onun feraseti ile vatandaslarimizin da sokaga ve meydana inmesi ile püskürtüldü. FETÖ tarafindan düzenlenen bu darbe girisimi bir ilk degildi. Yaklasik 50 devlettin içinde çöreklenmisler, devleti kemiriyorlar, devletin içinde kadrolasiyorlardi. Ilk somut girisim ise 17 ile 25 Aralikta basladi.

Bir avuç Cumhuriyet Savcisi MIT müstesarini, devlet erkanini ve siyasetçileri alip asagi etmek istedi. Ama devlet galip geldi. Sonrasinda malumunuz 15 Temmuz 2016’da bu darbe tesebbüsü düzenlendi.

Bu sondu. Vatandasimiz tanka, topa siper etti gövdesini. Dosta, düsmana, iç mihraklara ve dis mihraklara artik darbe olmayacaktir. Türk devletinin, Türk milletinin iradesini kimse alasagi edemeyecekti. Tipki bireylerin, yani bizlerin karakterleri oldugu gibi, devletlerin de birer karakterleri vardir. bizim milletimizin karakteri egemen altina girmemektir. Bizim milletimizin karakteri de zora girdiginde kaçmamaktir. Zora girdigin de gövdesini siper etmektir. Gerekirse canini feda etmektir. Iste bunun içindir ki 6 yildir 15 Temmuz’larda meydanlardayiz. Demokrasi bayramimizi kutluyoruz. Dosta düsmana bunu her sene daha güçlü haykiracagiz. Ben bu duygu düsünceler içerisinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" bayramini kutluyor. 15 Temmuzda sokaklara meydanlara inen halkimizi saygi ve sükranla selamliyor. 251 sehidimize rahmet ve minnet duyuyorum. Bayraklar dinmesin, ezanlarimiz susmasin hayirli geceler diliyorum" dedi.

15 Temmuz Sehitleri’ni Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde hazirlanan programa Bulanik Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Mehmet Ildi, Cumhuriyet Bassavcisi Halil Demir, Ilçe Garnizon Komutani Eyyup Özkök, Ilçe Emniyet Müdür Vekili Emre Besik, Vazife Kahramanlari Ve Sehit ve Gazi Aileleri Baskani Tahsin Öndül, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Ridvan Selvi, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yalçin Tunçel, Aile Sosyal Politikalar Baskani Mihran Yaman, AK Parti Ilçe Baskani Resul Bulut ve yönetimi, Ilçe Müftü vekili Servet Güler, kamu kurum ve kuruluslarin müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA