Ayvalik'ta '15 Temmuz' Unutulmadi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Ayvalik'ta '15 Temmuz' Unutulmadi


Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman’in öncülügünde, Belediye Baskan Vekili Merih Arslan, daire amirleri ve Cumhur Ittifaki üyeleri AK Parti ile MHP’nin yani sira kalabalik bir vatandas toplulugunun katilimlariyla gerçeklesen program saat 20.30’da Ayvalik Belediyesi’ne ait Orhan Peker Sergi Salonu’nda 15 Temmuz konulu serginin açilisi ile basladi.

Ardindan ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydani’nda yapilan anma etkinligi ise saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin seslendirilmesiyle devam etti. Protokol konusmalarinin ardindan, 15 Temmuz Belgeseli’nin izlenmesi ve darbe girisiminin halk tarafindan önlenmesinin coskusu marslarla zirveye tasindi.

Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, 6 yil önce FETÖ terör örgütü tarafindan hain bir darbe girisiminde bulunuldugunu hatirlatarak, “Fakat aziz milletimiz, vatanperver askerimiz ve polisimiz sayesinde bu hain saldiriyi geri püskürtmüstür. O gece insanlarimiz ellerinde hiçbir silah bulunmadan kendilerini hain kalkismada kullanilan tanklarin önüne atip, bedenlerini siper ederek cadde ve meydanlari doldurdular. O aksam 251 vatandasimiz, vatanperver askerimiz sehit oldu. Binlerce insanimiz gazi oldu. Bugün tüm sehit ve gazilerimizi sonsuz sükranla aniyorum. Allah bu millete bir daha böylesi kötü günler yasatmasin” diye konustu.



Ayvalik’taki anma etkinlikleri polis ekipleri öncülügünde olusturulan dev araç konvoyu ve akabinde ilçe genelindeki camilerde selâ okunmasiyla sona erdi. Etkinlik süresince Ayvalik Kizilay Subesi tarafindan meydanda bulunan vatandaslara lokma, ayran ikraminda bulunuldu.
Kaynak: İHA