15 Temmuz Sehitlerini Bursa'da Anildi

Türkiye’de oldugu gibi Bursa’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sehitler dualarla anildi.

15 Temmuz Sehitlerini Bursa'da Anildi
FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016’da hain darbe girisiminin 6. yilinda tüm Türkiye’de oldugu gibi Bursa’da da sehitler dualarla anildi. Gün boyunca sehitliklerin ziyaret edilmesi ve fotograf sergilerinin ardindan gece de belgesel gösterimi yapildi. Sehitler için Kuran-i Kerim tilavetinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa yaptigi konusma dev ekranlarla seyredildi.

Bursa Valiligi önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydani’na mehter marslari esliginde gelen kalabaliga seslenen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, "15 Temmuz gecesi yasanan darbe kalkismasinin ardindan, ellerimizde Türk Bayraklariyla meydanlara kosarak irademize sahip çiktik. Darbeye kalkisanlara karsi halkimizin verdigi tepki, sanli tarihimize yeni kahramanliklar eklerken, demokrasi tarihini yeniden sekillendirecek ve dünyaya örnek olacak bir destan yazildi. 15 Temmuz sonrasinda milletimiz Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan öncülügünde tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek millet kavramlari etrafinda nasil millet olacagini tüm dünyaya gösterdi. Türkiye’nin yakin tarihine kara bir leke olarak yazilan, ancak Türkiye’nin aydinlik gelecegi adina bir dönüm noktasi olan 15 Temmuz günü yasananlar hiçbir neslin hafizasindan silinmeyecektir. 15 Temmuz’u asla unutmayacagiz ve unutturmayacagiz. 252 vatan evladinin sefaatlerine rabbim bizi nail eylesin. Tüm sehitlerimizi rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Bu sehir Osmanliyi kuran sehirdir. Bu sehrin topraklari sehit kanlariyla sulanmistir. Her 15 Temmuz’da bir araya gelmek, bu iradeyi koymak çok kiymetli ve degerlidir. Bu tablo, bu millete ve devlete el kalkamayacaginin en önemli göstergesidir" dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere aziz milletimizin feraseti, cesareti ve kahramanligi ile Allah’a hamd olsun ki darbe girisimini bertaraf ettik. Ilk günden itibaren birimi ve her ferdi ile bu onurlu ve dik durus içerisinde layik oldugu yeri alan vatanina, milletine ve bayragina hayati pahasina sahip çikan degerli vatandaslarimizla gurur duyuyoruz" dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan belgesel gösteriminde alandaki vatandaslar duygu dolu anlar yasadi. Program, 00.13’te sala okunmasinin ardindan sona erecek.
Kaynak: İHA