15 Temmuz Ruhu Bu Müzede

Samsun’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri çerçevesinde protokol üyeleri sehitlik ziyareti yapti. Akabinde protokol üyeleri Canik Belediyesi tarafindan yapilan ve Türkiye’nin darbeler tarihinin anlatildigi ’1071’den 15 Temmuza Destanlar Müzesini gezdi.

15 Temmuz Ruhu Bu Müzede


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Samsun Valisi Dr. Zülkif Dagli, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ve protokol üyeleri ilk olarak Ilkadim ilçesinde bulunan Kiranköy ve Asri Mezarliklarinda sehitlikleri ziyaret etti. Burada Kur’an-i Kerim okundu, dualar edildi. Sehitlerin mezarlarina karanfiller birakildi. Sehitlik ziyaretlerinin ardindan protokol Canik Belediyesi tarafindan Mevlâna Egitim Kampüsü içerisinde yapilan Sehit Erol Olçok 1071’den 15 Temmuz’a “Destanlar Müzesi"ni gezdi. Protokol üyeleri müzeyi yakindan inceledi ve eserler hakkinda bilgi aldi. Müzede darbe girisimi sirasinda köprüde çekilen fotograf ve görüntülerden yola çikilarak yapilan çalismalar, 15 Temmuz gecesi vatandaslarin kahramanligi, milletin geçmisten bugüne, bu topraklari vatan kilmak için ödedigi bedeller ve darbeler tarihi gözler önüne seriliyor.

Ziyarete ayrica Samsun Garnizon Komutani Topçu Kd. Albay Ibrahim Camci, Canik Kaymakami Mahmut Halal, Il Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutani Kidemli Albay Ahmet Bahadir, Il Jandarma Komutani Albay Ömer Ersever, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi ve askeri erkan katildi.

Kaynak: İHA