Akçaabat Festivale Hazir

Akçaabat Belediyesince düzenlenen bölgenin en büyük festivallerinden biri olan ve uluslararasi kimlige sahip, Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halkoyunlari Festivali’nin bu yil 30’uncusu yapilacak.

Akçaabat Festivale Hazir
20-24 Temmuz 2022 tarihleri arasinda düzenlenecek olan 30. Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halkoyunlari Festivali’nin hazirliklari tamamladi. Folklor gösterileri, konserler, kültürel sanatsal ve sportif faaliyetler ile daha fazlasi Akçaabatlilari eglenceye doyuracak. Festivale yurt içinden Afyon, Ankara, Antalya, Artvin, Aydin, Gaziantep ve Silifke Halkoyunlari Gruplari yurt disindan ise KKTC Gazimagosa Halkoyunlari Ekibi katilacak.

30. Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halkoyunlari Festivali’nin birlik ve beraberligi pekistirecegini ayni zamanda sehrin sosyo-kültürel hayatina renk katacagini ifade eden Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, “Festival; dostluk, birlik ve beraberlik demek, gelenek, görenek ve kültürümüzü yasatmak, bunlari yaparken de insanimizi hem eglendirmek hem de dinlendirmektir. Bu sebeple Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halkoyunlari Festivali’nin 30.’sunu düzenliyoruz. Pandemi sebebiyle festivale iki yil ara vemek durumunda kalmistik. Akçaabatlilar festivali çok özledi. Artik hasret sona eriyor. Dolu Dolu bir festival programi hazirladik. Ilçemizde her yil geleneksel hale getirdigimiz bu festival programini çok önemsiyorum. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müzigi var. Biz Akçaabat Belediyesi olarak bölgemizin bu zenginliklerini düzenledigimiz festival programlariyla ülke genelindeki hemserilerimizle paylasmaya gayret ediyoruz. Düzenlenen festivaller dahilinde bölgemizi tanitmak, turizm potansiyelini arttirmak hedeflerimiz arasinda bulunuyor. Ayrica bölgenin en eski festivallerinden biri olan Akçaabat festivalini düzenlememizdeki amaçlarimiz arasinda halkimizla bir araya gelmek ve hemserilerimizin kaynasmasina vesile olmak, kültürümüzü birlikte yasamak, yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer aliyor. Halk Danslarinin Kaynasma Merkezi Horunun Baskenti Akçaabat’ta Festival’de bulusalim” dedi.

30. Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halkoyunlari Festival Programi ise söyle;

20 Temmuz 2022; Geleneksel Hidirnebi Yayla Senligi, Halkoyunlari Gösterileri, Geleneksel Halk Horonu, Yöresel Sanatçi Konserleri, 21 Temmuz 2022; Sahil Park’ta El Sanatlari Sergisi, Hamam Çimeni Çarsisi’nda Hali Kursu Sergisi ve Halkoyunlari Gruplarinin Gösterileri, 22 Temmuz 2022; tüm halkoyunlari gruplarinin, protokolün ve vatandaslarin katilimlariyla kortej yürüyüsü, Aykut Özer, Taylan Türkmen, Akçaabatli Sanatçilar Grubu ve Ece Mumay Konserleri, 23 Temmuz 2022; Halkoyunlari Gruplarinin sehir içinde ve Trabzon 15 Temmuz Parki’ndaki gösterileri, Pelin Karaagaçli konseri, Bilal Hanci ve Ismail Türüt ile Bordo- Mavi Gece, 24 Temmuz 2022; Halkoyunlari Gruplarinin sehir içinde ve Trabzon 15 Temmuz Parki’ndaki gösterileri, Selim Seyis, Ismail Cumur, ve Resul Dindar konseri ile son bulacak.
Kaynak: İHA