Türkiye'nin Ilk Seracilik Ve Tarim Fuari Simav'da Açilacak

Kütahya’nin Simav ilçesinde bu yil ilki düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk Jeotermal Seracilik ve Tarim Fuari’nin 90 yildan devam eden bölgenin en büyük panayiri olma özelligi tasiyan Simav Panayiri ile birleserek 26 Agustosta açilacak.

Türkiye'nin Ilk Seracilik Ve Tarim Fuari Simav'da Açilacak
Seracilik konusunda kurulum, sera ekipmanlari, danismanlik, fide ve tohum gibi katilimcilarin yani sira tarim makinalari, sulama sistemleri, gübre ve bitki besleme gibi birçok sektörün bir arada bulunacagi fuar 4 Eylül’e kadar devam edecek.

Termal enerjinin cazibe merkezi Simav ‘da 1,2 milyon metrekare alanda yatirimi planlanan Tarima Dayali Ihtisas Jeotermal Sera OSB de yillik 50 bin ton domates üretimi hedefleniyor. Yeni is imkanlarina kapi açacak olan fuarin Simav Kütahya ve ilçelerinin yani sira Manisa Balikesir Usak Afyonkarahisar gibi komsu illerden de ziyaretçi almasi bekleniyor.

Simav Jeotermal Seracilik ve Tarim Fuari’nin yapilmasi konusunda büyük destek veren Simav Belediye Baskani Adil Biçer, Simav’da 500 dekarlik bir alanda kurulu seralarda domates üretimi yapildigini söyledi.



Biçer, ”Simav Eynal domatesi ismiyle markalasmis olan domatesimizin üretimini organize sera bölgesinde artirarak öncelikli hedefimizi iç piyasanin talebini karsilamak, sonrasinda ise ihracatini gerçeklestirmek olacak. Bu yil ilkini gerçeklestirecegimiz fuarimiz ise hedefe giden yolda önemli bir adim olacaktir. Fuarin bölgemize memleketimize ve tüm katilimcilarimiza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA