Izmir Büyüksehir Belediyesinden Gürçesme'de 30 Yillik Soruna Nester

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Buca’ya kent merkezinden araç giris çikisini saglayan ana arterlerden Gürçesme Caddesi’ni yeniliyor. Kentin 30 yillik sorununa nester vuran Izmir Büyüksehir Belediyesi, 2 seritli yolu 3 seride çikaracak çalismalarini ise eylül ayinda tamamlayacak.

Izmir Büyüksehir Belediyesinden Gürçesme'de 30 Yillik Soruna Nester
Izmir Büyüksehir Belediyesi, yaklasik 30 yildir kent gündeminde olan “Gürçesme Caddesi’nin genisletilmesi” projesinin yüzde 60’ini tamamladi. Hem Konak ilçesine bagli Gürçesme ve çevresindeki semtlerin hem de Buca’nin kent merkeziyle baglantisini saglayan en önemli arterlerden Gürçesme Caddesi’nin genisligi 10 metreden 20 metreye çikartiliyor; ayrica bölgedeki istinat duvari ve merdivenler de yenileniyor.

Mevcut yol 3 seride çikiyor

Buca’ya araç giris çikisini da önemli ölçüde rahatlatacak çalismalar çerçevesinde, Fen Isleri Dairesi Baskanligi ve IZBETON ekipleri 800 metre uzunlugunda tas duvar, 5 merdiven, bin 300 metrekare alanda karo tas ve bordür imalatini tamamladi. Toplam 4 bin 400 metrekare çift tarafli kaldirim ve aydinlatma imalati ise sürüyor. Düzenleme çalismalarinin tamamlandiktan sonra caddeye asfalt serilecegi ifade edildi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Gürçesme Caddesi’nin genisletilmesi projesi çerçevesinde 215 adet tasimaz için bugüne kadar 16 milyon 845 bin TL’lik kamulastirma yapti.
Kaynak: İHA