ING'den Tüzel Müsterilerine Yönelik Sürdürülebilir Is Kredisi

ING Türkiye, tüzel müsterilerine yönelik Sürdürülebilir Is Kredisi gelistirdi. Bu kapsamda, belirlenen sürdürülebilirlik kriterlerini saglayan ticari isletmeler, taksitli ticari kredi ve spot krediler için uygun kredi oranlarindan faydalanabiliyor.

ING'den Tüzel Müsterilerine Yönelik Sürdürülebilir Is Kredisi


Sürdürülebilir ve sorumlu bankacilik temelleri üzerine insa edilen is modeli ile ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlige öncelik veren ING Türkiye, Tüzel Bankacilik müsterilerine yönelik program hayata geçirdi.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, ING Grubu ile birlikte yürütülen program kapsaminda, bankanin avantajli Sürdürülebilir Is Kredisi sunulacak ve sürdürülebilirlik odakli etkinlikler ile bu alandaki farkindalik artirilacak. Bankanin müsterisi olan ticari isletmeler, taksitli ticari kredi ve spot krediler için cazip kredi oranlarindan faydalanabiliyor. Sürdürülebilir Is Kredisi’nden faydalanabilmek için ise Birlesmis Milletler’in açikladigi sürdürülebilirlik hedefleri dogrultusunda belirlenen kriterlerin saglanmasi ve gerçeklestirilen çalismalara yönelik sertifika ve belgelerin sunulmasi gerekiyor. Kriterlerin kapsami ve belge sunulmasi gereken alanlar ise söyle siralaniyor: Cinsiyet esitligi, ekonomik ve temiz enerji (Yenilenebilir Enerji Üretimi / Enerji Verimliligi), çevre kirliligin önlenmesi ve kontrolü, temiz tasimacilik, sürdürülebilir su ve atik su yönetimi, eko verimli ve/veya döngüsel ekonomi uyarlamali ürünler, üretim teknolojileri ve süreçleri. Gerekli dokümanlar hakkinda ING Türkiye Tüzel Bankacilik subeleri ve müsteri temsilcilerinden detayli bilgi alinabiliyor. Banka, yürütülen program kapsaminda ayrica, Tüzel Bankacilik müsterileri için düzenleyecegi etkinlikler ile sürdürülebilirlik alaninda farkindalik olusturacak.

“Sürdürülebilirlige katki saglamak isteyen müsterilerimizi desteklemeyi sürdürecegiz”

Bankacilik sektörünün dönüstürücü gücüne inandiklarini belirten ING Türkiye Tüzel Bankacilik Genel Müdür Yardimcisi Öcal Agar, “Banka olarak sürdürülebilirligi tüm is yapis biçimimize yön veren bir anlayis olarak görüyoruz. Sürdürülebilirlik alaninda öncü uygulamalar yürüten ING Grubu’nun parçasi olan banka olarak, uluslararasi deneyimini ülkemize aktarmak ve Türkiye’de bu alandaki dönüstürücü güç olmak için kesintisiz çalisiyoruz. Sürdürülebilir bir dünya hedefinde kolektif bir bakis açisinin önemli oldugunu düsünüyoruz. Bu kapsamda avantajli kredilerimizle müsterilerimizi finansal olarak desteklerken, bir yandan da etkinliklerimiz ile bu alanda farkindaligi artirarak sürdürülebilirlige katkida bulunmayi hedefliyoruz. Sürdürülebilirlige öncelik vermeye, sürdürülebilirlige katki saglamak isteyen müsterilerimizi desteklemeye ve sürdürülebilirlik temali ürünler gelistirmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA