Hisarcik'in Çatak Köyünde Yapimi Tamamlanan Köy Camii Törenle Ibadete Açildi

Kütahya’nin Hisarcik ilçesi Çatak köyünde yapimi tamamlanan köy camii törenle ibadete açildi.

Hisarcik'in Çatak Köyünde Yapimi Tamamlanan Köy Camii Törenle Ibadete Açildi
Çatak Köyü Cami Yaptirma Yasatma Dernegi öncülügünde 2018 yilinda insaatina baslanan ve hayirsever vatandaslarin katkilariyla tamamlanarak ibadete açilan cami yaklasik 2,5 milyon liraya mal oldu. Ibadete açilan camide 250 kisi ibadet edebilecek.

Caminin açilis töreninde yaptigi konusmada, Islam medeniyetinin cami merkezli bir medeniyet olduguna dikkat çeken Ilçe Müftüsü Sebahattin Akyol, “Camiler Kabe’mizin subesidir. Onun için Kabe’ye ne kadar deger veriyorsak, camilerimize de o kadar deger veriyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Hisarcik Belediye Baskani Fatih Çaliskan, ”Müslümanlik tapusuna atilmis bir imzayi, bir camiyi ibadete açmak için toplanmis bulunuyoruz. Alemlere rahmet sevgili Peygamberimiz,” Kim, Allah’in rizasini dileyerek bir mescid bina ederse Allah da onun için cennette bir saray hazirlar” demistir. Allah’in rizasini umuyorsak, onun farzlarini yerine getirmek, haramlardan sakinmak, dinimizin cami gibi temel kurumlarini çalistirmak, egitimini ögretimini yapmak ve yaptirmak durumundayiz” diye konustu.

Vali Ali Çelik ise yaptigi konusmada,” Bugün burada köylümüzün, Cami Yasatma Dernegimizin ve herkesin bir araya gelerek dayanismalari sonucu bir eser meydana gelmis. Basta Cami Dernegi Baskani Servet abim olmak üzere bu emegi, eseri, camimizi kazandiran herkese sükranlarimi arz ediyorum. Cami yapmak çok zor biliyorum ama yan yana saf tutmak, safta bir araya gelmek, o dayanismanin, namazin idrakiyle bize ait olan degerlerin sürdürülmesi de bir o kadar önemli. Siz bir arada oldukça, biz bir arada oldukça, bugün burada uzaktan, yakindan birçok insan bir araya gelmisler bu güzel camimizin açilisinda bir arada olmuslar. Allah sonsuza kadar, devletimizin milletimizin birlikteligini bozmasin, bize güç versin” dedi.

Kütahya Il Müftü Yardimcisi Isa Ada tarafindan okunan duanin ardindan Çatak köyü camii ibadete açildi. Camide kilinan ögle namazinin sonunda kadin ve erkekler ayri ayri Emet Ilçe Müftülügü tarafindan getirilen Sakali Serif’i dualar esliginde salavat getirerek görme firsati buldular.

Cami açilis töreninin ardindan davetlilere yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA