Dr. Dervis Eroglu, Karotis Ameliyatina Alindi

KKTC 3. Cumhurbaskani Dr. Dervis Eroglu, sah damarindaki (Karotis) tikanikligin ortadan kaldirilmasi için Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi tarafindan ameliyata alindi.

Dr. Dervis Eroglu,  Karotis Ameliyatina Alindi
Tomografik anjiyo ile sah damarinda yüzde 80 daralma tespit edilen Dr. Dervis Eroglu’nun sah damari; Prof. Dr. Askin Ali Korkmaz, Prof. Dr. Barçin Özcem ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Balcioglu’ndan olusan kalp ve damar cerrahisi ekibi tarafindan açilarak, daralmaya neden olan tabakalardan arindirilarak yeniden kapatilacak. Damar cerrahisinin en riskli ameliyatlarindan olan islem, beyin fonksiyonlarini korumak amaciyla özel bir teknikle gerçeklestirilecek. Ameliyatin öglen saatlerinde tamamlanmasi bekleniyor.

3 Temmuz’da, yüksek tansiyon ve kisa süreli bilinç kaybi sikayetleriyle hastaneye basvuran ve önlem amaçli gözlem altina alinan Dr. Dervis Eroglu’na 5 Temmuz’da Kardiyoloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Hamza Duygu, Prof. Dr. Levent Cerit ve Uzm. Dr. Aziz Günsel tarafindan gerçeklestirilen operasyonla ICD (Implante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör) takilmisti. ICD, olusan düzensizligi otomatik olarak algilayip, elektrosok ile kalp ritmini normale çeviriyor.
Kaynak: İHA