Batman'da Kurban Bayramini Firsat Bilen Vatandaslar Piknik Alanlarina Akin Etti

Batman’da Kurban Bayram’inin ardindan tatili firsat bilen vatandaslar, piknik alanlarina akin etti.

Batman'da Kurban Bayramini Firsat Bilen Vatandaslar Piknik Alanlarina Akin Etti
Batman’da 4 günlük bayramda kurbanlik telasina düsen vatandaslar, bayram tatilini ise il disindan gelen misafiriyle birlikte Sason ilçesinde bulunan dogal güzellikleri ile ön plana çikan piknik alanlarinda kurban etleriyle mangal yaparak temiz havanin, doganin tadini çikardi. Sason ilçesine bagli Kinali mesire alaninda piknik yapan vatandaslar, mangal yakarak, Mereto Dagi eteklerinden gelen çayda yüzmenin keyfini yasadi.

Kurban Bayrami dolayisiyla tatili aileleriyle birlikte degerlendirmek için mesire alaninda piknik yaptiklarini belirten vatandaslardan Rahmi Alper, bayram tatilini firsata çevirdiklerini söyledi.

Alper, “Kurban Bayrami dolayisiyla ailelerimiz ve dostlarimiz ile birlikte bu mesire alanina geldik. Bayramdan dolayi kendimize böyle küçük bir firsat ayirdik. Bu tatili degerlendiriyoruz. Kinali mesire alani çok güzel ve ulasimi kolay oldugu için buraya ailece geldik piknik yapiyoruz” dedi.



“Kurban Bayrami dolayisiyla Istanbul’dan geldik”

Kurban Bayrami tatilini Batman’da bulunan aileleri ile birlikte geçirmek için geldiklerini belirten vatandaslardan Esref Akçil, tatili aileleriyle birlikte geçirmek için Sason ilçesinde bulunan mesire alaninda piknik yapmaya geldiklerini söyledi.

Akçil, “Istanbul’dan geldik. Kurban Bayrami dolayisiyla Batman’da bulunan ailemin yanina geldim. Batman çok sicak Sason ilçesi biraz daha serin. Bizde ailece kinali mesire alanina geldik. Çok güzel bir doga alani. Çok serin ve dogalligi bozulmamis bir yer. Burada ailece gelinip piknik yapilabilecek bir yer. Bu alanlarin korunmasi ve bizlerden sonraki nesillere dogal haliyle aktarilmasi lazim” diye konustu.



“Ilk defa böyle güzel bir yerde piknik yapiyorum”

Sason ilçesinde bulunan kinali mesire alanina ilk defa geldigini belirten vatandaslardan Ercan Çelik’de “Burasi Sason içme suyu arakasinda bulanan dogal bir mesire alani. Gerçekten çok güzel. Ben buraya ilk defa geldim, ama bundan sonra sik sik gelmeyi düsünüyorum. Çok serin suyu harika ve çok güzel bir dogasi var. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum” seklinde konustu.



“Batman çok sicak oldugu için bunaldik”

Batman il merkezinden Sason ilçesindeki mesire alaninda ailece piknik yapmaya geldiklerini belirten vatandaslardan Irfan Akçil, Batman çok sicak oldugu için bunalima girmek üzere olduklarini ve Sason ilçesindeki serin piknik alaninda serinlemek için geldiklerini söyledi.

Akçil, “Batman çok sicak. Neredeyse bunalima girecektik. Burasi çok serin. Bizde buraya tatil yapmaya geldik. Batman o kadar çok sicak oldugu için çok bunalima girdik. Ailece bu serin yerde tatile geldik” dedi.

Ailesi ile birlikte Istanbul’dan Batman’a geldiklerini belirten Enes Akçil’de “Ben ailem ile birlikte Istanbul’dan geldim. Burayi çok sevdim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA