Aydin'da Acemi Kasaplarin Bayram Bilançosu

Aydin’da bu yil da manzara degismezken, kurban kesimi sirasinda vücudunun çesitli bölgelerini kesen acemi kasaplarin bayram bilançosu da belli oldu.

Aydin'da Acemi Kasaplarin Bayram Bilançosu


Her yil oldugu gibi bu yil da acemi kasaplar manzarasi degismedi. Aydin’da bayram namazinin ardindan kurban kesimine baslayan vatandaslar, vücudunun çesitli bölgelerini keserek yaraladi. Parmak, kol ve bacaklarini kesen acemi kasaplar, özellikle bayramin birinci günü kentteki hastanelerde yogunluk olustururken, tedavi için acil servislere basvurdu. Vatandaslarin kesilen bölgelerine dikis atilirken, Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde hastanelerde de gerekli önlemler alindi. Bu yil da acemi kasap manzaralari degismezken, acil serviste çalisan saglik personelleri de yogun mesai yapti.

“4 günlük bayram bilançosu da belli oldu”

Bir anlik dikkatsizlik ile istenmeyen kazalar yasanirken Kurban Bayrami sonunda da acemi kasaplarin bayram bilançosu belli oldu. Aydin genelinde 4 günlük bayram süresince kurban kesimi sirasinda toplam 274 acemi kasap kendisini yaraladi. Kesici bir cisim ile yaralanma sikayeti ile hastanelere basvuran vatandaslarin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenilirken, ciddi boyutta bir yaralanmanin olmamasi ise sevindirdi.
Kaynak: İHA