Alaçam Güreslerinde Orhan Okulu Baspehlivan Oldu

Samsun’un Alaçam ilçesinde düzenlenen Yöresel Ürünler Tarim Festivali ve Yagli Pehlivan Güresleri’nde baspehlivanligi Orhan Okulu kazandi.

Alaçam Güreslerinde Orhan Okulu Baspehlivan Oldu
Alaçam Ziraat Odasi Baskanligi ve Muhtarlar Dernegi isbirligiyle Geyikkosan Güres Alani’nda düzenlenen yagli pehlivan güreslerine 661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin Baspehlivani Cengizhan Simsek de dahil 44 baspehlivan olmak üzere yaklasik 500 pehlivan katildi.

Kirkpinar Yagli Güresleri’nin Baspehlivani Cengizhan Simsek, çeyrek finalde Recep Kara’ya yenilerek elendi. Kiran kirana geçen müsabakalar sonunda yari finalde Recep Kara’yi yenen Orhan Okulu ile Mustafa Tas’i yenen Ismail Balaban finale kaldi. Final güresinde rakibini yenen Orhan Okulu baspehlivan oldu. 15 is adaminin katildigi agalik yarisinda Recep Sahin 755 bin lira ile üçüncü kez aga seçildi.

Alaçam Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Bedir, "Ilk yilimizda 20 baspehlivanla baslangiç yaptik. Geçen sene 32, bugün 44 baspehlivana çikarak çitayi bayagi bir yükselttik. Seneye Kirkpinar ayarinda güresler olacak. Bizim esas amacimiz, yöresel ürünlerimiz var. Güreslerin yaninda yöresel ürünlerimizin tanitini yapmak" dedi.

Muhtarlar Dernegi Baskani Hüseyin Sönmez, "Seyirci muhtesemdi. Pehlivanlar muhtesemdi. Bu kadarini beklemiyorduk Beklentimizin çok çok üzerinde bir organizasyon oldu. Emegi geçen arkadaslarima tesekkür ediyorum" diye konustu.

Güres Agasi Recep Sahin de, "Alaçam’dan Kirkpinar’a gidemeyen dostlarimizin ayagina Kirkpinar’i getirdik" seklinde konustu.

Ismail Balaban’i yenerek baspehlivan olan Recep Okulu, "Güzel bir organizasyon oldu. Kirkpinar’dan sonra kiran kirana mücadeleler verdik ve baspehlivanligi kazandim. Insallah bundan sonra da güreslerdeki hedefim birinci olmak. Önümüzde Elmali güresleri var. Kurtdere güresleri var hepsinde iddialiyim" ifadelerini kullandi.

Protokol tarafindan, dereceye giren güresçilere madalyalarin verilmesiyle etkinlik sona erdi
Kaynak: İHA