Yargitay'dan Ilginç Bankaci Karari...

Çalistigi bankada, babasina ait hesapta islem yapan genç bankaci, tazminatsiz isten kovuldu. Yillar süren davaya son noktayi koyan Yargitay, babasinin yoklugunda islem yapip yerine imza attan bankaciya kidem ve ihbar tazminati ödenmeyecegine hükmetti.

Yargitay'dan Ilginç Bankaci Karari...
Özel bir banka subesinde çalisan genç bankaci, babasina ait hesapta, islem yapti. Babasina haber vermeden hesapta islem yapan bankaci, usulsüz islem yaptigi gerekçesiyle tazminatsiz kovuldu. Is Mahkemesi’nin kapisini çalan genç bankaci, is akdinin davali banka tarafindan haksiz nedenle feshedildigini iddia ederek; kidem ve ihbar tazminati, ücret ve fazla mesai alacaklarinin davalidan tahsilini talep etti. Davali banka subesi avukati ise davanin reddini istedi. Mahkeme, davanin kismen kabulüne hükmetti. Karari davali banka temyiz edince devreye Yargitay 9. Hukuk Dairesi girdi.

Baba da ait baska birinin hesabinda izinsiz islem yapilamayacagina dikkat çekilen kararda söyle denildi: "Davaci isçinin çalistigi bankada babasi adina mevcut hesapta islem yaparken babasinin yoklugunda islem yapip yerine imza attigi ve bu durumun anlasilmasi üzerine is akdine bu sebeple son verildigi ortadadir. Bankacilik her seyden önce güven esasina göre çalisilan bir yer olup davaci isçinin feshe konu edilen eylemi açik bir sekilde usulsüzlüktür, dogruluk ve baglilikla bagdasmaz. Açiklanan nedenle, davali isveren fesihte hakli oldugundan kidem ve ihbar tazminati taleplerinin reddi gerekirken kabulü hatalidir. Mahkeme kararinin bozulmasina oy birligi ile hükmedilmistir."
Kaynak: İHA