Abe'nin Katil Zanlisi Saldiriyi 1 Yil Önce Planladigini Itiraf Etti

Eski Japonya Basbakani Shinzo Abe’yi öldüren zanlinin saldiriyi 1 yildir planladigi ve daglik bölgelerde atis talimi yaparak suikaste hazirlandigi ortaya çikti.

Abe'nin Katil Zanlisi Saldiriyi 1 Yil Önce Planladigini Itiraf Etti
Eski Japonya Basbakani Shinzo Abe’nin geçtigimiz Cuma günü seçim konusmasi yaptigi Nara sehrinde ugradigi silahli saldirida hayatini kaybetmesinin ardindan cinayet suçlamasiyla yürütülen sorusturmada yeni detaylar ortaya çikti. 41 yasindaki saldirgan Tetsuya Yamagami’nin ifadesinde saldiriyi gerçeklestirmeye 1 yil önce karar verdigini söyledigi açiklandi. Ilk etapta el yapimi patlayici üreterek Abe’ye yönelik saldiri gerçeklestirmeyi düsündügünü söyleyen eski Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli Yamagami’nin, daha sonra fikir degistirerek silah üretimini ögrendigi ifade edildi.

Silah yapmayi video paylasim sitesi Youtube’dan ögrendigini itiraf eden zanlinin, internetten bos kovan ve barut siparis ettigi kaydedildi. Atesli silah yapiminda kullanilacak malzemelerin satisinin siki yasal kisitlamalara tabi olduguna dikkat çeken sorusturma kaynaklarinin, saldirganin oyuncak havai fisek gibi ürünler satin alarak içindeki barutu kullanmis olabilecegi ihtimali üzerine yogunlastigi belirtildi. Öte yandan aracinda barut kurutmak için kullandigi degerlendirilen metal bir levha bulunan zanlinin, simdiye kadar ürettigi en az 5 farkli el yapimi silahla daglik alanlarda atis talimi yaptigi ögrenildi.

Suikast sonucu hayatini kaybetmisti

Eski Japonya Basbakani Shinzo Abe geçtigimiz Cuma günü seçim konusmasi yaptigi Nara kentinde ugradigi silahli saldiri sonucu hayatini kaybetmisti. Olay yerinde sag olarak yakalanan saldirgan, Abe’yi annesinin iflasindan sorumlu tuttugu bir dini grupla iliskisi oldugu için öldürdügünü açiklamisti.
Kaynak: İHA