9 Yasindaki Kaportaci Kizi Gören Saskina Dönüyor

Kocaeli’de babasinin dükkaninda kaportaciligi ögrenen 9 yasindaki kizi görenler saskina dönüyor. Arkadaslarinin ’Eslin Usta’ diye seslendigi minik kiz, "Buradaki tamir esyalari bana oyuncak gibi geliyor. Biraz zor ama alisiyorum. Dayanikliyim" dedi.

9 Yasindaki Kaportaci Kizi Gören Saskina Dönüyor
Gölcük ilçesinde yasayan Murat Uzuner, çocuklugundan itibaren çirak olarak basladigi oto kaportacida zamanla isi ögrenip, usta oldu. Babasindan devir aldigi kaportaci dükkanini kardesiyle yillardir basarili sekilde isleten Uzuner’in, kizi Eslin de meslege merak saldi. 9 yasindaki Eslin, babasinin yaninda çirak olarak çalisiyor. Eslin’in hayali ise usta olmak.

"20 yildir kaporta ustaligi yapiyorum"

Kaportacilik meslegini babasindan ögrendigini, 20 yildir kaporta ustaligi yaptigini ifade eden Murat Uzuner, "Babam bu meslegi yapmami pek istemedi. Okumami daha çok istedi ama ben heves ettim. Babam iyi bir ustaydi onun meslegini gururla devam ettirmek istedim" dedi.



"Ileride bu meslegi yapmak isterse destek olurum"

Kizina kaportacilik meslegini ögretmek gibi bir niyetinin olmadigini belirten Uzuner, "Ben hep kizima boyundan büyük isleri vermeyi tercih ettim. Bir kere gösterdim makine ve kaporta aletlerini kullanabildi, kabiliyeti oldugunu gördüm. Insanlar görsün istedim, bir kiz çocugu olarak bu isi yapabiliyor. Önceligim okumasi sonuna kadar okutmak istiyorum ileride bu meslege yönelmek isterse de destek olurum" seklinde konustu.

Eslin’in hizli ögrendigini söyleyen baba Uzuner, "Eslin’e ben bir isi gösterdigimde, daha yarisini anlatirken hemen, ‘Birak baba ben yaparim’ diyor. Beni yanindan uzaklastiriyor. ’Git baba, yardim etme, ben tek basima yaparim’ diyor. Özgüveni yüksek bir çocuk" diye konustu.



"Babamla beraber bu meslegi yapmak istiyorum"

Bos zamanlarinda tamirhaneye geldigini ve babasi ile vakit geçirmeyi çok sevdigini belirten Eslin Uzuner, "Ödevlerimi bitirince, yaz tatillerinde babamin yanina geliyorum. Bütün aletleri hemen hemen kullanabiliyorum. Tatillerde buraya gelmeyi seviyorum. Babamla beraber bu meslegi yapmak istiyorum. Aletleri kullanirken biraz tedirgin oluyorum ama babam bana destek çiktigindan yavas yavas alisiyorum” ifadelerini kullandi.

"Burada ki tamir esyalari bana oyuncak gibi geliyor"

Arkadaslarinin ’Eslin Usta’ diye dalga geçtiklerini ama bu durumun hosuna gittigini, sanayide çalismanin güzel bir duygu oldugunu ifade eden Eslin, "Ben, amcam, babam, dedem gibi usta olma hayalini kuruyorum. Buradaki tamir esyalari bana oyuncak gibi geliyor. Biraz zor ama alisiyorum. Dayanikliyim, sogukta sicakta sikinti olmuyor zaten basima günes geçince biraz dinleniyorum ve sonrada isime devam ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA