Bursa'da 'Türkiye Bayramlasmasi'

Bursa Kent Konseyi tarafindan düzenlenen ‘Büyük Hemsehri Bayramlasmasi’, Edirne’den Kars’a, Balkanlardan Kafkaslara kadar genis gönül cografyamizdaki birçok farkli kültürü bir kez daha bulusturdu. Ikinci kez yapilan Türkiye’ye örnek bulusmaya 70 farkli dernek katilarak adeta Türkiye mozaigi olusturdu.

Bursa'da 'Türkiye Bayramlasmasi'
Bursa Kent Konseyi tarafindan Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla Hemseri Dernekleri, Federasyonlari ve Konfederasyonlarinin biraraya getirildigi ‘Bursa Büyük Hemsehri Bayramlasmasi’nin ikincisi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alani’nda yapildi. Türkiye’nin her bölgesinden 60 sehir ile Ahiska, Rumeli ve Kirim gibi gönül cografyamizdan 10 yörenin stant kurdugu bulusmaya, yüzlerce Bursali katilarak bayramlasti. Türkiye’de bir ilk olan bayramlasmada, dernekler kendi yöresel tatlarini misafirlere ikram ederek bayram gelenegini yasatti. Mehter takimi ve yöresel halk oyunlari ekiplerinin de performans sergiledigi programda, farkli kültürler bulasarak Türkiye’ye örnek bir tablo olusturdu. Adeta Türkiye mozaiginin yansitildigi bayramlasma programina, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yani sira Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, siyasi partileri yöneticileri, sivil toplum kuruluslari, dernek, federasyon ve konfederasyon üyeleri ile çok sayida vatandas katildi.

Stantlari tek tek gezerek Bursalilarin bayramini kutlayan Baskan Alinur Aktas ve beraberindekiler, yöresel lezzetlerin de tadina bakti.

“Bursa demek, Türkiye’nin mozaigi demektir”

Açilis töreninde konusan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, tüm Bursalilarin Kurban Bayrami’ni tebrik etti. Bulusmayi organize ederek Türkiye’ye örnek bir çalisma yapan Bursa Kent Konseyi’ni kutlayan Baskan Alinur Aktas, Sevket Orhan’in girisimleriyle baslayan büyük bulusmanin Bursa Büyüksehir Belediye Baskani olarak kendisini de mutlu ettigini dile getirdi. Projenin kartopu misali büyüyerek devam edecegine inandigini ifade eden Baskan Aktas, “81 sehrimiz de özel ancak bizler Bursa gibi tarihten dogaya, kültürden ekonomiye kadar birçok konuda örnek sehirde yasiyoruz. Bursa, farkli medeniyetler ev sahipligi yapan müstesna sehirdir. Aslinda Bursa demek, Türkiye’nin mozaigi demektir. Renkli bir çiçek bahçesi demektir. Kafkaslari, Balkanlar’i, Anadolu’nun degisik yörelerini Bursa’da görmek mümkündür. Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan’in dedigi gibi, ‘Bu sehirde hiç kimsenin bir baskasina ‘Hos geldin’ deme lüksü yok. Bu sehrin ev sahibi Osman Gazi, Orhan Gazi, Emir Sultan gibi degerlerdir” dedi.

Birbirimize sahip çikmanin ve destek olmanin en büyük görevlerimizden birisi oldugunun altini çizen Baskan Aktas, programda emegi geçen herkese tesekkür etti. Birlik ve beraberligimizin artmasini temenni eden Baskan Aktas, programa katilan dernek, federasyon ve konfederasyon üyelerine tesekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, ilkini Ramazan Bayrami’nda düzenledikleri büyük bulusmanin ikincisini Kurban Bayrami’nda yine büyük bir kalabalik ve coskuyla düzenlediklerini söyledi.

Programa katilan herkese tesekkür eden Sevket Orhan, “Geçtigimiz bayram Türkiye’ye örnek olacak bir fidani diktik. Dogru bir karar verdigimizi bu tablo gösteriyor. Birligimiz için diktigimiz bu fidana zarar vermek isteyenlerin önüne de engel olacagiz. Biz biriz, beraberiz, hep beraber Türkiye’yiz. Bursa bir göç sehridir. Dünyanin her bölgesinden insanlar bu topraklarda Bursali olmustur. Bu sehirde kimsenin kimseye ‘Hos geldin’ deme lüksü yok. Bursa’nin sahibi bellidir. Bursa’nin sahibi Osman Gazi, Orhan Gazi, Murat Hüdavendigar, Yildirim Beyazit, II Murat, Çelebi Mehmet, Emir Sultan hazretleri, Üftade hazretleri, Ismail Hakki Bursevi hazretleri, Molla Fenari ve daha niceleridir. Bize emanet ettikleri bu beldeye sahip çikmaliyiz. Içimize fitne sokmak isteyenlere karsi dimdik durmaliyiz. Bu serefli milleti Bursa olarak biraraya getirdigimiz için çok mutluyuz” dedi.

Farkli kültürlerin Bursa’ya zenginlik kattigini belirten Orhan, birbirine selam vermeyen bir tek komsu kalmayana kadar kardeslik duygusunun gelistirilmesi için çalisacaklarini dile getirdi. Programa katilan herkese tesekkür eden Orhan, emegi geçen herkese de tesekkür etti.

(Ali Kamur/IHA)
Kaynak: İHA