Edirne'de Kasaplarin Kurban Mesaisi Devam Ediyor

Edirne’de Kurban Bayrami’nin ikinci gününde kurbanlarini kestirmek isteyen vatandaslar kasaplarda ve kesimhanelerde yogunluk olusturdu.

Edirne'de Kasaplarin Kurban Mesaisi Devam Ediyor
Edirne’de Kurban Bayrami’nin ikinci gününde de dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaslar kurban kesim alanlarinda kurbanlarini kestirdi. Kesimhanelerde yogun mesai harcayan kasaplar, vatandaslar için araliksiz çalisarak hizmet vermeye devam ediyor.

“Epey yorucu oldu”

Edirneli kasaplardan Emin Akin, dün sabah saatlerinden itibaren bu yana toplamda 60’a yakin kurban kesildigini ifade ederek, “Elimizden geldigince hayvanlarimizin yaslarinin tutmasina dikkat ederek Islami usullere ve hijyen kosullarina uygun sekilde kesiyoruz. Bizim için Epey yorucu oldu. Çok sükür Allah nasip etti kurbana ulastik. Bunun sükrünü eda edebilmek lazim. Allah herkese kurban kesmeyi nasip etsin. Dün ile bugün arasinda yaklasik olarak 50-60 tane kurban kestik. Ekibimizle birlikte kesime devam ediyoruz. Tüm Müslüman âleminin kurban bayramini kutluyorum” dedi.



“Mola vermiyoruz”

Kasaplardan Mehmet Özalp ise bayram mesaisinde sabah 8’de basladiklarini belirterek, “Sabahin erken saatlerinde baslayarak aksam 6’ya kadar mesaimiz devam etti. Mutluyuz, huzurluyuz çok sükür. Çalisirken yorgunluk hissetmiyoruz. Mola vermiyoruz. Hava sicak oldugu Için bol bol su içiyoruz. Kurban bayrami herkese saglik mutluluk getirsin. Herkesin bayramini kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA