Her Yerde Yaz, Orada Bahar

Yaz havasinin etkili oldugu sifir rakimdaki İçel’de, Erdemli ile Silifke ilçesi arasinda Toroslarda yer alan dogal güzelligi ile dikkat çeken Egriçayir Yaylasinda ise bahar havasi yasanmaya basladi. Bahar havasi ile birlikte eriyen kar sularinin aktigi kivrim kivrim menderesler ile dogada kendiliginden çikan çiçekler ise görsel sölen sunuyor.

Her Yerde Yaz, Orada Bahar
Türkiye’nin tarim ve turizm merkezleri arasinda ilk siralarda yer alan İçel’de iki mevsim birden yasaniyor. Sifir rakimda yazla birlikte sicaklik 36 derecelere yükselirken, 1,5 saatlik mesafedeki 2 bin rakim üzerindeki yaylalarda 10 dereceler de olan sicaklik bahar havasini yasatiyor. Özellikle dünya birincisi balinda üretildigi ve aricilarin tercih ettigi Egriçayir Yaylasi ise doyumsuz bir görüntü sunuyor. Kar sularinin olusturdugu kivrim kivrim menderesler ile rengarenk açan çesit çesit çiçekler ise ziyaretçilerine muhtesem bir görüntü sunuyor. Yerli ve yabanci ziyaretçilerinde de zaman zaman geldigi yayla havasi ise ayri bir huzur veriyor.

"Çiçekler ve bitki florasi sahane"

10 yildir Istanbul’da yasayan Italyan asilli Anna Kemer, "Burasi Egriçayir bölgesi, ilk defa geldik. Doga çok güzel, hava da çok temiz, mükemmel bir yer. Istanbul’dan ilk defa İçel’e geldik, hava bambaska, harika bir yer" dedi.

1,5 saatlik yolculukla bölgeye ulastiklarini animsatan Burcu Kölemanoglu ise "Çok korkunç güzel bir dogasi var. Hiç 1.5 saat yol gidip böyle bir yere varacagimizi tahmin etmiyorduk. Biraz soguk ama gerçekten deger. Metropolde yasayip böyle yerlere gelip sehirden uzaklasmak çok iyi hissettiriyor. Arkamizda da menderes var. Gerçekten mükemmel. Simdi masalarimizi atip, oturup keyif yapacagiz. Böyle sik sik gelmek gerekiyor, doganin içinde yasamak gerekiyor aslinda. Suanda sanki mart havasi varmis gibi hissediyoruz, çiçekler bitki florasi sahane" diye konustu.

Muhtesem bir atmosfere geldiklerini aktaran Zeycan Yazar da "Istanbul’un kalabalikligindan, yogunlugundan sonra bu açik hava inanilmaz atmosfer inanilmaz bu güzel. Ve gerçekten tertemiz bir havasi var. Memleketimin her kösesi güzel ben bunu gördükçe, gezdikçe anliyorum" seklinde konustu.



Toroslardan gelen su Akdeniz ile bulusuyor

Bölgede aricilikla ugrasan Celal Çay, "Egriçayir yaylasindayiz. Egriçayir Yaylasi Erdemli-Silifke sinirinda Toros daglarinin en yüksek noktalarindan biri. Rakim burada 2 bin 500 metreyi buluyor. O yüzden dogada hiçbir agaç yok. Sadece kir bitkileri, kir çiçekleri ve çayirlar var. Bahar geldi burada kar sulari eridi. Burada ciddi miktarda su var. Bu güzelim dogadan çikan su asagiya Akdeniz’e kadar gidiyor, Limonlu Çayi araciligiyla Akdeniz ile bulusuyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA