65 Bin Denklik Magduru Çözüm Bekliyor

Yurt disi üniversite diplomalari Türkiye’de geçersiz olan binlerce magdur aftan yararlanmak istiyor.

Yurtdisinda üniversite mezunu olup, Türkiye’de denkligi geçerli sayilmayan 65 bin magdur üniversite affinin çözüm olmasini bekliyor.

YÖK’ün yurt disi diploma denkligini onaylamadigi için üniversite diplomalari Türkiye’de geçersiz olan 65 bin kisi de aftan yararlanmak istiyor.

Kuzey Makedonya’da bulunan Uluslararasi Vizyon Üniversitesi mezunlarinin olusturdugu grup, magdurlar arasinda yer aliyor. Topluluktan yapilan yazili açiklamada YÖK’ün, yurt disi egitimle ilgili okullarin dersleri ve verilen egitimle Türk egitim sistemi arasindaki eksik görülen derslerin tamamlanmasi ve hukuk alani içinde staj imkani taniyarak, ders tamamlama sistemi ile denklik konusunu kökünden çözüme kavusturmasinin mümkün oldugu belirtildi. Açiklamada YÖK’ün, taninirlik verdigi bu üniversiteden mezun olup, ülkemizde denklik almak isteyen ögrencilerin diplomalarini ‘yurt disinda Türkçe egitim aldiklari’ gerekçesiyle reddettigi bildirildi.

Son olarak açiklamada TBMM gündeminde olan üniversite affi çalismasinda bu hususunda dikkate alinip, 65 bin denklik magduru ögrencinin de egitim hakkinin verilmesinin saglanmasinin beklendigi ifade edildi.
Kaynak: İHA