Disisleri Bakani Çavusoglu Çekya'da

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, resmi ziyaret çerçevesinden Çekya’nin baskenti Prag’a geldi. Çavusoglu’na Prag’da Erasmus ögrencileri tarafindan sürpriz karsilama yapildi.

Disisleri Bakani Çavusoglu Çekya'da
Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, resmi ziyaret çerçevesinden Çekya’nin baskenti Prag’a geldi. Bakan Çavusoglu’na Prag’da Türk vatandaslari ve Erasmus ögrencileri tarafindan sürpriz bir karsilama yapilirken, karsilamada Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bagis da hazir bulundu.

Bakan Çavusoglu, karsilama sonrasi sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Prag’da Çekya’da okuyan ögrencilerimiz tarafindan karsilanmak hos bir sürpriz oldu. Dünyanin neresine gitsek duanizi ve desteginizi hissediyoruz. Milletimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Çavusoglu’nun 11 Haziran’da sona erecek olan Çekya ziyareti çerçevesinde Çek yetkililerle ikili iliskileri, Türkiye’nin Avrupa Birligi (AB) üyelik sürecini, bölgesel ve uluslararasi konulari ele almasi bekleniyor. Bakan Çavusoglu ayrica, 4. Asya-Avrupa Siyasi Forumu’nun açilisina ana konusmaci olarak istirak edecek.
Kaynak: İHA