Ankara'da Konya Tanitim Günleri Basladi

Baskent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Konya Tanitim Günleri, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum ve Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin katilimiyla düzenlenen açilis programiyla basladi.

Ankara'da Konya Tanitim Günleri Basladi
Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Baskent Millet Bahçesi’nde düzenlenen ve 4 gün boyunca sürecek olan Konya Tanitim Günleri, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’in katildigi açilis programiyla basladi.

Bakan Kurum, açilista yaptigi konusmada, “Konya’nin güzelliklerini anacagimiz, tatlarini hep birlikte tadacagimiz, etli ekmegimizi yiyecegimiz, firin kebabindan tadacagimiz, Konya’nin güzelliklerinden, dogasindan, kültüründen istifade edecegimiz, senlik havasindaki Konya Tanitim Günlerini yapacagiz” dedi.



“Malpraktis yasasi geçti”

Konya’da basta sehir hastanesi olmak üzere Konya’nin saglik üssü olmasini saglayarak ciddi saglik hizmetleri gerçeklestirdiklerini anlatan Saglik Bakani Fahrettin Koca, son dönemde saglik çalisanlarinin motivasyonunda bir düsüklük oldugunu anlatarak, “Meslegimizin sayginligini, özellikle pandemide kazandigimiz sayginligi lütfen kaybetmeyelim ve buna firsat vermeyelim. Sayin Cumhurbaskanimizin müjdeledigi 5 müjdenin siddetle Malpraktis yasasi bildiginiz gibi geçti. Malpraktis gerçekten dünyada benzeri olmayan sekilde kökten çözüldü. Kasit olmadikça asla rücu olmayacak. Her ne kadar bazi arkadaslarimiz yetersiz görüyor ise de yönetmeligin çikmasiyla ve devamindaki uygulamalarla bunu çok daha net görmüs olacaklar" dedi.



“Meslegimizin sayginligini korumak için asiri gayret içinde olmamizin gerekliliginin altini çiziyorum”

Emeklilikle ilgili önemli bir gelisme kaydedildigini belirten Bakan Koca, 14 Haziran Sali günü geçecek olan saglikla ilgili yasa hakkinda sunlari söyledi:

“Özlük haklariyla ilgili arkadaslarimiz özellikle birtakim netliklerin olmadigini, herhangi bir arti degerin görülmedigini israrla vurguluyorlar. Ben de israrla daha detayli açiklamada bulunmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki hekim arkadaslarimizin, saglik çalisanlarimizin hastaya hizmet odakli hareket edebildiklerine inaniyorum. Devletimiz bu anlamda üzerine yapti, yapiyor ve yapacak. Bundan emin olsunlar. Önümüzdeki dönemde yönetmeligin devreye girmesiyle özellikle 1 Temmuz itibariyle baslayacagi için agustos döneminde bunu sadece hekim ve saglik çalisani arkadaslarimizin bilebilecegi sekilde ve onlarin bildiklerinde ve gördüklerinde motive olabilecekleri bir degisiklik oldugundan emin olsunlar. Önümüzdeki dönemin daha iyi oldugunu ve iyi olacagini meslegimizin sayginligini korumak için asiri gayret içinde olmamizin gerekliliginin altini çiziyorum.”

BBP Genel Baskani Destici, Baskan Altay ve diger katilimcilar ise Konya Günleri’nin hayirlara vesile olmasi temennisinde bulundu.

Konya Günleri açilis programi, katilimcilarin kurdele kesmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA