Vefa Salman Ile 6 Saniga Hapis Talebi

Yalova Belediye Baskanligi görevinden uzaklastirilan Vefa Salman ile 4 belediye personeli ve 1 firma sahibinin yargilandigi davada, savci mütalaasini verdi. Mütalaada, Salman ve 4 belediye personeli hakkinda 10 yila kadar hapis cezasi talep edildi. Savci, firma sahibi hakkinda ise 2 yila kadar hapis istedi.

Vefa Salman Ile 6 Saniga Hapis Talebi
Seyrantepe Mahallesi’nde 8 Subat 2019’da 165 bin lira bedelle ihale edilen ve 17 Mart 2019’da açilisi yapilan 129 metrekarelik taziye evinin, fotograf delil gösterilerek 19 Ocak’ta yapilmis oldugu iddiasiyla açilan davanin üçüncü durusmasi Yalova 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davada dönemin Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Kutlu, belediye personeli Türker Bayram ve söz konusu ihaleyi alan Feridun Çetin hazir bulundu. Davaya Içisleri Bakanligi tarafindan Yalova Belediye Baskanligi görevinden uzaklastirilan Vefa Salman, belediye personelleri Ilker Hasan Küpeli ve Murat Sirmabiyik ise katilmadi.

Celse dinelen sanik Feridun Çetin, suçlamalari reddetti. Çetin, 1990’li yillardan bu yana yasadigi mahallede taziye evi yaparak hayir islemek istedigini belirtti.

Istanbul Pendik’te faaliyet gösteren bir firmadan prefabrik satin aldigini anlatan Çetin, “Bu prefabrik satin aldigim firma tarafindan mahalleye getirildi.

Burada ben bunu parke tas üstüne koymak istiyorum. Fakat buraya beton dökülmüstü. Firma prefabrigi betonun üzerine koydu. Halen bu prefabrik orada bulunmaktadir. Daha sonra belediyeden zabitalar buna müsaade etmeyeceklerini yikacaklarini söyledi.

Baskanla görüsmedim. Bana bu yeri yap da demedi. Belediyeden personelleri kim oldugunu hatirlamiyorum. Burada ihale yapilacak sen de bana gir dediler. Ihaleye girdim ve en düsük fiyati verdim. Belediyeden hala alacakliyim. Ne kadar para verdiler ve ne kadar alacagim kaldi hatirlamiyorum” dedi.

Davada neden sanik olarak bulundugu bilmedigini söyleyen Çetin, “Ben yaptigim isin parasini almamisim. Prefabrigin klimalarini dolaplarini yaptirdim. Muhtarlik evinin içini de yaptirdim. Gelen parayi da hayir için kullandim. Itibarim zedelenmesin” diye konustu.

Sanik Feridun Çetin avukati Yakup Tasçi, davaya sonradan birlestirildikleri için tüm saniklarin tekrar dinlenmesini talep etti. Tasçi, kesif yapilmasi talebinde de bulundu.

Ardindan durusmada daha önce tanik olarak dinlenen Seyrantepe Muhtari Tayfur Çetin, kardesi Feridun Çetin’in de saniklar içinde bulunmasi gerekçesiyle davadaki tanikligindan geri çekildigini beyan etti.

Savci saniklara hapis cezasi istedi

Durusmada ardindan savci mütalaasini verdi. Mütalaada, Vefa Salman’in dogrudan temin ile ilgili evrakta imzasinin bulundugu ve bu belgenin sahte oldugunu bildirildi.

Savci, saniklardan kamu görevlisi Vefa Salman, Ilker Hasan Küpeli, Hamit Kutlu, Murat Sirmabiyik hakkinda ayri ayri “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçundan 3 yildan 8 yila ve “Görevi Kötüye Kullanma” suçundan ise 6 aydan 2 yila kadar hapis cezasi talep etti.

Savci mütalaasinda diger sanik Feridun Çetin’e ise “resmi evrakta sahtecilik” suçundan ceza verilmesini istedi.

Sanik Vefa Salman avukati Deniz Baykal, mütalaanin hizli bir sekilde verildigini, dava dosyasinda eksikliklerin bulundugunu ve bunlarin tamamlanmasi gerektigini dile getirdi.

Sanik Feridun Çetin avukati Yakup Tasçi ise davaya yeni katildiklarini, bu yüzden saniklara soru sorma haklarinin bulundugu ve saniklarin tekrar dinlenmesi gerektigini savundu. Tasçi, kesif talebini bir kez daha yineledi.

Sanik Türker Bayram ise dogrudan temin evrakinin sahte olmadigini ve kendisine verilen görevi dogru sekilde yaptigini anlatti.

Mahkeme heyeti, dava dosyasinda eksikliklerin tamamlanmasi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA