Takside Dogum Mutlulugu

Antalya’da hamile kadin, bindigi takside hastane önünde dogum yapti. ‘Melek Ayse‘ adi verilen bebegin ve annenin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Takside Dogum Mutlulugu


Edinilen bilgiye göre, Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi’nde yasayan 31 yasindaki hamile Samara Satilmis, sabah sancisi artanca hastaneye gitmek için esi Burak Satilmis (37) ile taksiye bindi. Özel bir hastaneye dogru yola çikan kadinin sancilari yolda siddetlendi ve dogum basladi.

Hastaneye ulastirilan kadinin dogumu, taksiden indirilmesinin tehlikeli olabilecegi için ebe ve hemsireler tarafindan araçta gerçeklesti. Bebege ’Melek Ayse’ ismi verildi.



"SANCI ÇEKERIM" DIYORDUM, ÖYLE OLMADI

Anne Kirgizistan uyruklu Türk vatandasi Samara Satilmis, kendisini hastaneye yetistiren taksici Veysel Vernez’e tesekkür ederek, “Dogum olmadan kizima sürekli maas günü için sabretmesini söylüyordum. Hastaneye kadar geldik ama içeri giremedik. Taksi içinde dogum yapmak zorunda kaldim. Aci çekiyordum o an. Su an çok heyecanliyim. Ben sok oldum. Takside dogum yapacagimi hiç tahmin etmemistim. Taksiden hastaneye beni almaya çalistilar ama olmadi. O zaman zaten bebegim görünmüstü. Anlik bir olay oldu. 2-3 saat sanci çekecegimi düsünüyordum maalesef öyle olmadi” diye konustu.



"ÇOK MUTLUYUM"

Baba Burak Satilmis ise her seyin aniden gelistigini ifade ederek, “Yarim saat içinde dogum gerçeklesti. Ambulansi aramayi düsündük ama taksi çagirdik. Taksiciden Allah razi olsun. Ben de sok oldum dogum bir anda gerçeklesti. Dünyanin en güzel seyi. Bebegimizin ismini rahmetli annemin ismi, ‘Melek Ayse’ olarak koydum. Çok mutluyum” diye konustu.



"BASARILI BIR DOGUM OLDU"

Aileyi hastaneye ulastiran taksici Veysel Vernez, dün gece nöbetçi oldugunu ve bu sabah saat 06.00 sirasinda Burak Satilmis’in aradigini ve acil taksi gerekli oldugunu söyledigini belirtti.

Verilen adrese ulastiginda çiftin hemen taksiye bindigini anlatan Vernez, “Dokuma bölgesinde özel bir klinige dogru yola çiktik. Ama kadinin çok sancisi vardi. Yolda kadinin durumu iyice agirlasti hizla hastaneye vardik. Kornaya basinca hemsireler hemen geldi. Kadini arabadan sedyeye almaya çalistilar ama bebek gelmek üzereydi. Ebe geldiginde dogum olmak üzereydi. Dogumun arabada olacagini söylediler ve müdahaleye basladilar. Ve dogum basarili sekilde oldu” dedi.



"TAKSIME ÜCRETSIZ BINEBILIR"

Ilk kez basina böyle bir isin geldigini dile getiren Vernez, "Hastaneye yetistirdim. Bebek ve anne saglikli çok mutluyum. ’Melek Ayse’ bebek bana ulastigi sürece onu ve ailesini her yere ücretsiz götürürüm” ifadelerine yer verdi.

(Isa Akar - Ertugrul Gün - IHA)
Kaynak: İHA