Sultangazi Belediyesi 'Çevre' Için Gençlerle Birlikte Yürüdü

Sultangazi Belediyesi, Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesindse yasanilabilir bir dünya için çevreyi korumanin önemine dikkat çekmek amaciyla, yaklasik 500 ögrencinin katilacagi bir çevre yürüyüsü düzenledi. Özel etkinlikler ve geri dönüsüm defilesinin renkli görüntüler olusturdugu etkinlikte gençlerin çevre bilincinin artirilmasina katki sunuldu.

Sultangazi Belediyesi 'Çevre' Için Gençlerle Birlikte Yürüdü
Türkiye Çevre Haftasi çerçevesinde Sultangazi Belediyesi, çevreyi koruma konusunda farkindalik olusturmak ve sürdürebilir bir yasam düzeni için sifir atik konusunun önemine dikkat çekmek için özel bir program düzenledi.

Anaokulu, ilk, orta ve lise ögrencilerinin aralarinda oldugu yaklasik 500 kisi çevre yürüyüsü gerçeklestirdi. Çevre yürüyüsünde Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun ögrencilerle birlikte yürüdü.

Yürüyüs sonrasi program Ilim Yayma Cemiyeti Spor Ve Konferans Salonunda özel etkinliklerle devam etti. Anaokulu ve ilkokul ögrencilerinin geri dönüsüm defilesi ile katilimcilardan büyük alkis aldi. Etkinliklerde Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, ögrencilerin kendi imkanlariyla geri dönüsüme kazandirdigi el yapimi ürünlerin oldugu sergiyi gezdi. Çevre bilincinin artirilmasina katki sunan etkinlikte daha sonra ögrencilerin kendi yazdiklari sarkilari seslendirmesiyle sona erdi.

Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Çevre Haftasi ile ilgili bütün etkinlikleri yapiliyor. Bizde Sultangazi Belediyesi olarak okullarimiz ve bilim merkezimiz ile birlikte ev sahipligi yapiyoruz. Burada verilen emekleri gördügümüzde özellikle bu stantlarda gördügünüz sekilde her türlü geri dönüsüm malzemesini kullanmislar. Görüyoruz ki o malzemelerden üretilen çok özel seyler var. Hayata dokunan isler var. Çevreye duyarli oldugumuz zaman nelerin ortaya çikabilecegini çok kolay rahatlikla burada görebiliyoruz. Tabi sunu söyleyelim sifir atik dünyanin en büyük problemi, çevreyi kirleten atiklarin dogaya karismadan, dogayla iç içe olmadan sifir atik projesi ile tekrar kullanabilir hale getirilmesi ve ekonomiye katkida bulunmamiz gerekiyor. Bu çerçeve içerisinde yapilan isler çok güzel özellikle plastik ambalajlarin, plastik atiklarin, pillerin ve benzeri malzemelerin dogada çok uzun süre durdugunu biliyoruz. Bu atiklarin dogada 300, 500 ve bin yil bulundugunu biliyoruz. Dolayisiyla bu atiklara karsi hepimizin duyarli olmasi gerekiyor. Çevreye karsi duyarlilik gösterdigimiz zaman emin olun bu gezegende size karsi duyarliligini gösterir. Bakin orada projeksiyonda gençler ne hale gelebilecegini göstermisler. Ne kadar plastik atarsak o kadar dogayi ve en önemlisi suyu kirletiyoruz. Insanin dogaya karsi yaptigi iyi sey iyi olarak geri dönüyor. Dogaya karsi kötü seyler yaptigimizda da kötü sekilde sonuçlari ile toprakta, suda ve havada karsilasiyoruz. Bugün burada çocuklarimiz dogaya karsi duyarli insanin nasil olmasini gerektigini bize gösterdiler. Insallah herkese örnek olur. Çevre duyarliliginin devam etmesi gerekiyor. Çünkü ülkemizde ekonomik kaynaklar kit ve kisitli ne kadar duyarli olursak bunlari da ekonomiye kazandiririz. Çevreye hep beraber sahip çikalim” dedi.

Kaynak: İHA