Saglik Alaninda Degisiklik Yapilmasina Dair Teklif TBMM Baskanliginda

Saglik alaninda degisiklik yapilmasina dair teklif TBMM Baskanligina sunuldu.

Saglik Alaninda Degisiklik Yapilmasina Dair Teklif TBMM Baskanliginda


AK Parti Kayseri milletvekili Ismail Tamer ve 51 AK Parti milletvekilinin imzasiyla Saglik ile ilgili Bazi Kanunlarda ve 375 sayili Kanun Hükmünde Kararnamede Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi TBMM Baskanligina sunuldu. Teklifle, aile hekimlerinin uzmanlik egitimini yapabilmelerinin teminen süre uzatimi yapiliyor.

Saglik Bakanligi personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme almasi saglaniyor. Ek ödemenin tüm saglik tesisleri kapsayacak sekilde daha dengeli dagitilmasi saglanacak.

Üniversite Hastaneleri ve Adli Tip Kurumu’nda görev yapan personelinin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesinden yapilmasi ve ek ödeme tavanlarinin arttiriliyor. Saglik Bakanligina bagli saglik tesislerinde saglik hizmeti alan ve saglik sigortasi olmayan kisilerin borçlarinin bir kisminin terkine ve ödeme kolayligi saglanmasi öngörülüyor.

Kamu kurum ve kuruluslarinin tabip, dis hekimi ve eczaci kadro ve pozisyonlarina yapilacak açiktan atamalarda kuraya iliskin usul ve esaslar saglik bakanliginca belirlenecek. Dis hekimlerinin ve eczacilarin daha adil olarak yerlestirilmesinin saglanmasi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA