Nazilli Sümer Vakfi Sehre Dokunacak

Aydin’in Nazilli ilçesinde 1981 yilinda dönemin kaymakami Mehmet Önal öncülügünde kurulan ve 2000’li yillarda faaliyetini durduran Sümer Vakfi, faaliyetlerine yeniden basladi. Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy’un girisimleri ile yeniden faaliyetlerine baslayan vakif olaganüstü toplantisinda yeni üyelerini kabul etti.

Nazilli Sümer Vakfi Sehre Dokunacak


Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan 1937 yilinda açilisi gerçeklestirilen ve 2000’li yillarin basinda faaliyetine son verilen Cumhuriyet döneminin en büyük iktisadi kuruluslari arasinda yer alan Nazilli Sümer Basma Fabrikasi bünyesinde kurulu Sümer Vakfi yeniden faaliyete geçiyor. 1981 yilinda dönemin kaymakami Mehmet Önal öncülügünde 25 kisi tarafindan kurulan ve Sümer Basma Fabrikasinin faaliyetine son verdigi 2000’li yillarda kapanma asamasina gelen vakif, Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy öncülügünde yeniden hayat buluyor. Pandemiye ragmen 2021 yilinda yeniden yesermeye çalisan Sümer Vakfi; Kaymakam Sedat Sirri Arisoy, Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Nazilli Sümer Kampüsü Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioglu ve Ticaret Odasi Baskani Nuri Arslan öncülügünde olaganüstü kongreye gitti.

Sümerbank ve Sümerbank kültürünün korunmasi, gelistirilmesi ve ilçenin ekonomik kalkinmasinda destek olmalari amaciyla yeniden faaliyetlerine baslayan Sümer Vakfi’na üye kayitlari yapildi. 6 gündem maddesinin görüsüldügü toplanti Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Sümer Yerleskesi’nde Sümerbank Basma Sanayi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Toplantida Genel Kurulda Vakif Senedinin 13/c maddesi geregince yeni üyeler oybirligi ile kabul edilirken, Vakif Senedinin 10/e maddesi geregince bütçe ve bilançolari ile kar/zarar cetveli ve faaliyet raporu okundu. Toplantida 2022 yili içerisinde gerçeklesen Vakif faaliyetleri hakkinda üyelere bilgi verildi.



Sümer Vakfi olaganüstü genel kurul toplantisina müteakip 2021 yilinda olusan mütevelli heyeti ile ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkinmayi gelistirecek, destekleyecek çalismalarda bulunulmasinin hedeflendigini anlatan Kaymakam Arisoy, “Nazilli Sümer Vakfi için kisa vadeli stratejik plan hazirlanmis olup, plan 3, 6 ve 9 aylik dönemlere göre is plani dogrultusunda çalismalar yapildi. Pandemiden dolayi plan için maalesef esnek çalisma modeli kullanilmaya çalisildi. Kisa vadeli plan çalismalarimiz dogrultusunda; Nazilli Sümer Vakfi’mizin logosu yapildi ve internet sitesi için alt yapi çalismasi yapildi. Alt Çalisma Gruplarimizin isimleri olusturuldu. Nazilli Sümer Vakfi, gaye ve amaçlari dogrultusunda çalismaya esas yeni üye kayitlari toplanarak bugün kabul islemleri gerçeklestirildi.

Bu sayede vakfin taninirliginin artirilmasi çalismalarina devam edilecektir. Gündem Is Plani dogrultusunda; Tekno-Kent’in Nazilli’de kurulabilmesi için, Aydin Tekno-Kent Baskani Prof. Dr. Cemal Iyem, Nazilli Ticaret Odasi Mütevelli Heyeti ve isadamlari nezdinde ilk brifing düzenlendi ve sonuçlari degerlendirilmektedir. Nazilli Sümer Vakfi, gaye ve amaçlari dogrultusunda; Dene-Yap Atölyesinin kurulmasi için yapisi incelenmis degerlendirme ve mevzuat sonuçlari takip edilmektedir. Denetim Raporu dogrultusunda; stratejik planlama ve is planinin yeniden düzenlenmesine ve denetim raporu sonuçlarina öncelik verilmesine karar verilmistir" dedi.



Vakfa gelir elde edilmesi amaciyla girisimlerin de baslatildigini vurgulayan Arisoy, “Vakfa ait tasinmazin Belediyeye ait gelir getiren tasinmaza ait trampa konusunda çalismalar devam etmektedir. Ayrica Vakfa gelir elde etmek amaciyla; Altintas Mahallesi TCDD’ye tahsisli tasinmaz ile ilgili Gar Restoran yaninda lojman olarak atil vaziyette duran sit binanin restoran yapilarak kullanilmasi esas kiralanmasi için izin ile ilgili ön bilgi alinmis olup, rapor haline getirme çalismalari devam etmektedir. Sümerbank Basma Fabrikasi Balo ve Tiyatro Salonu (Restoran ve Bahçesi) içi restorasyon projesi için görüsme yapilmis olup; ADÜ Rektörü ile görüsme yapilacaktir” diye konustu.



Nazilli Sümer Vakfi olaganüstü genel kurul toplantisinda olusturulan Kültür Sanat ve Turizm Çalisma Grubu, Egitim ve Organizasyon Çalisma Grubu, Sanayi ve Istihdam Çalisma Grubu, Tarim ve Istihdam Çalisma Grubu, Çevre ve Halk Sagligi Çalisma Grubu ve Proje Ekibi’ne üyelerin talepleri dogrultusunda ekip kurulmasi kararlastirildi.
Kaynak: İHA