Miniklerden 'Sifir Atik' Temali Dev Sölen

Zonguldak’ta yüzlerce ögrenci sunduklari kareografisi ile çevre haftasina damga vurdu.

Miniklerden 'Sifir Atik' Temali Dev Sölen
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde yürütülen "Sifir Atik" projesi dogrultusunda Zonguldak Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan Bahçelievler Ilkokulu’nda etkinlik düzenlendi.

1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri dogrultusunda Bahçelievler Ilkokulu ögrencileri adeta görsel sölene imza atti. Geri dönüsüm logosunun yer aldigi oklar üzerinde kareografi yapan 263 ögrenci, "Sifir Atik" temali pankarti sallayarak çevrenin temiz tutulmasi mesajini verdi.

Minikler Türkiye Çevre Haftasi’na damga vurdu

Dron ile havadan da görüntülenen etkinlik izleyenlerden tam not aldi. Bahçelievler Ilkokulu Sinif Ögretmeni Celal Yagiz, "Bugün burada sifir atik projesiyle ilgili bir etkinlik düzenledik. Çocuklarimizin katilimiyla güzel bir etkinlik oldu. Zaten daha önce de okul olarak bu tarz etkinliklere katiliyorduk. Çocuklara atiklarin geri dönüsümüyle ilgili degerlendirilmesi konularinda derslerimizde de yer veriyoruz. Siniflarimizda yine atik kagit toplama, atik pil toplama, geri dönüsüm konularinda çalismalar yapiyoruz. Bu çalismalardan dolayi katkida bulunanlara tesekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin devamini, çocuklarda da geri dönüsüm bilincinin olusmasi açisindan önemli olarak görüyoruz" diye konustu.

"Çok güzel bir dünya bizi bekliyor"

Dördüncü sinif ögrencisi Tuana Erkisi, "Ben geri dönüsümün dogaya çok güzel bir katkisi oldugunu düsünüyorum. Çünkü plastik atiklar, kagit atiklar, pil atiklar dogaya çok zarar veriyor. Bence bunlari geri dönüsüm kutularina atarak dünyamizi daha güzel hale getirebiliriz. Bugün çok güzel bir etkinlik oldu. Bütün ögrencilere katkisi oldugunu düsünüyorum. Dogaya atilan çöpler zarar veriyor. Ayristirarak atik kutularina atarsak gelecek için çok güzel bir dünya bekliyor" diye ifade etti.

"Geri dönüsümle dünyamizi ileri götürecegiz"

Dördüncü sinif ögrencisi Buglem Avci, "Çevremizi temiz tutmamiz gerektigini düsünüyorum. Çevremiz güzel oldugunda daha ileri gidecegimizi düsünüyorum. Okulumuzda böyle bir etkinlik düzenledik. Siniflarimizda okulumuzun her katinda geri dönüsüm kutulari var. Bunlari biz de kullaniyoruz. Geri dönüsüm kutularini her yere koyarsak dünyamizin daha ileriye gidecegini düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA