Kaliteye Ögrenci Eli

Gaziantep Üniversitesi’nde Yüksekögretim Kalite Kurulu Ögrenci Komisyonu, GAÜN Kalite Güvence Birimi ve Genç Kalite Toplulugu tarafindan ‘Iç Kalite Güvencesi Sisteminde Kalite Ögrenci Topluluklari, Rol ve Katkilar’ çalistayi gerçeklestirildi.

Kaliteye Ögrenci Eli
Ögrenciler arasinda kalite kültürünün yayginlastirilmasina, ögrencilerin kalite güvencesi çalismalarina katilarak süreçleri içsellestirmelerine katki saglamalari ile kalite ögrenci topluluguna üye ögrencilerin kalite güvencesi çalismalarina yönelik bilgi ve deneyimlerini arttirmak amaciyla düzenlenen çalistay, GAÜN Seyirtepe Egitim ve Uygulama Merkezi’nde gerçeklesti.

Çalistaya Yüksekögretim Kalite Kurul Üyesi ve Komisyon Baskani Mehmet Bora, Ögrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Gonca Uludag ile komisyon üyeleri Sena Çatal ve Ömer Faruk Sönmez, GAÜN Birim Kalite ve Akreditasyon Ekiplerindeki Ögrenci Temsilcileri, Genç Kalite Topluluguna üye ögrenciler, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kalite Toplulugu ögrencileri katildi.

Dr. Ögr. Üyesi Gonca Uludag’in koordinatörlügünde yürütülen çalistayda, ögrencilerin kalite süreçlerindeki rolü, katkilari ve kalite topluluklarinin önemine deginildi. Genç Kalite Toplulugu Baskani Hatice Kübra Erdogan ise konusmasinda sunlari söyledi, “Ögrenciler kaliteyi tartisirken, kendi üniversitelerindeki kalitenin paydasi olduklarini ve süreçlerde yer almanin önemini anladi. Kaliteye katkilari yönündeki kendi gelistirdikleri çözümleri ve önerileri posterlestiren ögrenciler, kalitenin parçasi olduklarinda daha hizli yol alindigini fark etti.”

Genç Kalite Toplulugu Akademik Danismani ve GAÜN Kalite Komisyonu Üyesi Ögr. Gör. Gaye Ayrancioglu, ögrencilerin yasadiklari deneyimin çok degerli oldugunu ve bu çalismanin gelecek egitim yilinda üniversitenin tüm akademik birimlerindeki katilimci ögrencilerle tekrarlayarak, kurum genelinde kalite bilincinin yayginlastirilmasina çok büyük katki sunacagini belirtti.

Kaynak: İHA