Ilkadim'dan Geri Dönüsüme Tesvik

Ilkadim Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikte atik pet siseler ve bidonlardan yapilan kus yuvalari ücretsiz dagitilarak vatandaslar geri dönüsüme tesvik edildi.

Ilkadim'dan Geri Dönüsüme Tesvik
Ilkadim Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlige vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Bir alisveris merkezine stant açan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü atik pet siseler ve bidonlarda yapilan kus yuvalari, mevsimlik begonya, kadife vapur dumani çiçekleri, kursun kalem, atik pil toplama haznesi gibi çesitli materyalleri standi ziyaret eden vatandaslara ücretsiz dagitti.

Etkinlikte belediyenin atik toplama kutularinin da tanitim yapildi.

“Çevrenin temizligi halkimizin elinde”

“Daha yasanilabilir bir dünya için çevre bilincinin olmazsa olmaz oldugunu her firsatta söylüyoruz” diyen Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, ”Ekolojik denge ortadan kalkiyor. Hizli nüfus artisi, köyden kente göç, gelisen sanayi, teknoloji, kimyasallarin çok kullanilmasi, fabrikalar, tarimda yanlis uygulamalar sera gazi emisyonunu ve çevre kirliligini arttiriyor. Beraberinde de iklim degisikligini getiriyor ve dünya ters yüz oluyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügümüz bu bilinçle önemli çalismalar yapiyor. En büyük görev tabii ki vatandaslarimiza düsüyor. Çevrenin temizligi halkimizin ellerinde. Biz belediye olarak elbette çok çaba sarf ediyoruz. Bu konuda özel bir proje yapiyoruz. Yeni cihazlar, yeni makineler gibi. Yani birileri inadina çevreyi kirletiyor, elindeki pet siseyi yolun ortasina, refüje, kaldirima atiyor. Oradaki çöp kutusuna atmiyor. Parklarda çekirdek çitliyor, bir diger torbadan alip, digerine koymaya eriniyor. Yere birakiyor. Vatandaslarimiz parkta, caddede, sokakta çevreyi kirleten birini gördükleri zaman onlara kibarca uyarida bulunmalari lazim. ‘Sevgili arkadasim, sevgili dostum! Lütfen çevreyi kirletmeyelim. Bu çevrede hep beraber yasiyoruz’ deyip bunun önüne geçmemiz lazim. Yoksa bizim kirletilen sokaklari temizlemekle basarili olma sansimiz yok. Çevresi ve çehresi daha temiz, yasanabilir bir Ilkadim için geri dönüsümü tesvik edecek bu tarz organizasyonlara büyük önem veriyoruz. Çevremize ve dogamiza sahip çikmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA