Edremit'te Bilim Senligi Düzenlendi

Van’in Edremit Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde düzenlenen bilim senliginde, ögrencilerin hazirladigi projeler sergilendi.

Edremit'te Bilim Senligi Düzenlendi
Van’in Edremit ilçesinde 15 ayri okulda ögrencilerin hazirladigi 35 materyal tasarim projesi Edremit Kent Meydaninda sergilendi. Bilim senliginde, ögrencilerin ve vatandaslarin ilgisine sunulan projelerin yani sira; deney ve uzay gözlemleri de yapildi. Bilim senliginin açilisi Edremit Kaymakami Muhammet Fuat Türkman, Cumhurbaskani Basdanismani Gülsen Orhan, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Edremit Ilçe Milli Egitim Müdürü Elif Yörük, ögretmen ve ögrenciler tarafindan gerçeklestirildi.

Kurdele kesiminin ardindan halk oyunu gösterisiyle devam eden bilim senliginde, stantlar gezilerek hazirlanan çalismalar hakkinda ögrenci ve ögretmenlerden bilgi alindi.

Bilim senligine iliskin açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Ismail Say, Edremit kent meydaninin bugün küçük bulusçularla doldugunu belirtti.

Alanda 15 okulda yaklasik 35 projenin sergilendigini ifade eden Baskan Say, “Çocuklarimiz gelecek vadediyorlar. Kendilerine imkan tanindiginda neler yapilabildigini görüyoruz. Kimyadan, hayati kolaylastirici projelere kadar birçok alanda projelerini sergilediler. Bizler de ilçe milli egitim isbirligiyle kendilerine alan açtik. Edremit Belediyesi olarak bu ögrencilerimize imkan sagliyoruz. Diger taraftan, bölgedeki ve Türkiye’deki bütün yarismalara katilmalarini sagliyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Basdanismani Orhan ve Edremit Kaymakami Türkman da projeleri hazirlayan ögrencilere tesekkür ederek, etkinligin hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA